Sparkly Specials: 5x mijn beste mealprep tips

Sparkly Specials. De rubriek waarin ik even stil sta en terug kijk op mijn favoriete en meest speciale momentjes van de afgelopen week. Gelukkig maak ik onwijs veel leuke dingen mee. Lees je gezellig mee?

Vanaf vorige week ben ik weer wat meer aan het letten op wat ik allemaal naar binnen gooi. Daarom ben ik ook weer begonnen met mealpreppen! Voor de mensen die niet weten wat mealpreppen betekend, het woord zegt het eigenlijk al. Mealpreppen (meal preperation) is het voorbereiden van een maaltijd zodat je voor de komende dagen maaltijden klaar hebt staan.

Er zijn veel voordelen wanneer je besluit om ook maar eens te gaan beginnen met meal preppen. Het is een prima manier om snel, gezond en verantwoord maaltijden klaar te maken. Je bent op een efficiënte manier bezig en je bespaart geld en tijd. Je boodschappen doe je in één keer en de kans dat je allemaal lekkernijen in huis haalt is minder groot.

Ik geef je graag mijn mealprep tips om zelf ook een baas te worden in het klaar maken van je maaltijden! Lees je mee?

Mealprep tips

1 | Wat je niet hebt, kun je ook niet eten
Precies zoals ik het zeg, wat je niet in huis haalt kun je ook niet op smikkelen. Ga dan ook nooit, maar echt nooit met een hongergevoel naar de dichtstbijzijnde supermarkt om je keukenkastjes te vullen. Je verlaat de supermarkt gegarandeerd met overvolle tassen aan ongezonde producten die ontzettend slecht zijn en die je daarnaast totaal niet nodig hebt.

Neem een voorbeeld aan de Schijf Van Vijf en gebruik deze dan ook als voorbeeld wanneer je even niet meer weet wat voor producten je in huis moet halen. Maak een boodschappenlijstje waarop je alles wat je nodig hebt opschrijft en loop met oogkleppen langs het koek en snoep schap.

2 | Voorbereiding
Bakjes. Heel veel bakjes. Je hebt natuurlijk iets nodig waar je je heerlijke maaltijden in kunt bewaren. Gelukkig bestaat de Action waar je voor een euro een paar bakjes mee naar huis kunt nemen. Een keukenweegschaal en wegwerp bestek zijn wat mij betreft ook goede aankopen wanneer je je stort in het mealprep leven.

Daarnaast heb je natuurlijk ook een keuken nodig die echt wel een beetje vies mag worden. Want ja, je kookt voor een hele week en dat kan resulteren in een bende. Bewaar de maaltijden in de koelkast of zelfs in de vriezer.

3 | Liever iets te veel dan te weinig
Maak liever iets te veel, dan net iets te weinig. Je moet het toch verdelen over waarschijnlijk zeven bakjes, dus maak dan zoveel dat je zelfs voor een weeshuis genoeg hebt.

Je kunt bijvoorbeeld op zondag een pak rijst koken met een paar stukken kipfilet en een beetje groenten. Op donderdag kun je dan quinoa met bijvoorbeeld zalm klaarmaken!

4 | Plan een dag in
Plan daarnaast ook één of twee dagen in wanneer je je maaltijden klaarmaakt. Doe dit bijvoorbeeld op zondag en op donderdag zodat je niet een 6 dagen oude maaltijd naar binnen hoeft te werken.

5 | Keep it simple
En tot slot, hou het simpel. Ga geen gerechten klaarmaken waar je U tegen zegt. Hou het lekker basic bij rijst, quinoa, linzen, pasta, groenten, vlees en vis. Hierdoor bespaar je geld, tijd en kom je er tegelijkertijd ook nog eens achter dat simpel ook heerlijk en gezond kan zijn!

Wat is jouw ultieme mealprep tip?

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge