Zijn bloggers gevaarlijk?

Sunday Specials 9

Bloggers met een breed netwerk noem je social influencers. Dat zijn personen die met hun ‘grote bereik’ andere kunnen beïnvloeden door het communiceren in hun sociale netwerk. Maar zijn bloggers ook gevaarlijk?

Ja. Ja, dat zijn ze.

Weet je waarom? Omdat er zo onwijs veel onzin online gezet wordt dat klakkeloos wordt overgenomen. We zien door alle bomen het bos niet meer. Vooral omdat de blogs tegenwoordig ook als bomen de grond uit schieten. Een blog staat namelijk binnen een kwartiertje online voor helemaal niets. Ja, je kan een gratis blog aanmaken. Je maakt dan wel gebruik van een domeinnaam met .blogspot.nl of .wordpress.nl dat er achteraan verwerkt wordt. Maar dat staat niet erg professioneel.

Tijdens de afgelopen drie weken gedurende mijn nieuwe studie heb ik al zo onwijs veel geleerd. Een van die eerste dingen, was het begrijpen hoe belangrijk bronnen zijn. Hoe belangrijk het is dat de informatie die je overneemt, ook daadwerkelijk informatief, authentiek en bijvoorbeeld onderzocht is.

In eerste instantie keek ik natuurlijk direct naar mijn eigen blog. Ben ik gevaarlijk bezig en zijn mijn blogs betrouwbaar? Zijn er dingen die ik op een andere manier kan doen en probeer ik altijd zo dicht mogelijk bij de bron te blijven? Misschien een puntje waar ik nog een beetje aan moet werken.

Zijn bloggers gevaarlijk?

Soms moet ik zelfs oppassen met wat ik zeg of schrijf, aangezien er ook ontzettend snel meningen gevormd worden en er negatieve reacties ontstaan (lees deze blog hierover). Niet alleen dat, ik moet ook  opletten dat ik geen typefoutje of andere imperfectie in mijn blog plaats. Het laatste wat ik wil, is natuurlijk valse informatie doorgeven.

Daarnaast hoop ik ook dat mijn sarcasme in sommige blogs begrepen wordt, en mijn lezers niet denken dat ik een of andere trut ben. Ik ben namelijk heel lief in het echt.

Echt waar.

Maar nu even serieus. Ik zou graag aan jou mee willen geven dat niet alles wat op internet staat ook daadwerkelijk de goede informatie is. Er zijn websites zoals het Voedingscentrum die dit wel doen, maar zo zijn er ook duizend andere websites waar maar iets op gepost is. Pas daar dan ook goed mee op!

Liefs,

Kyara

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge