Zeg nee tegen afslankthee

wit

Laat ik eens beginnen met te zeggen dat er zo’n vierhoderdvijftigduizend bedrijven zijn die een boodschap in ons kop willen stampen. De boodschap dat wanneer je wilt afvallen, je afslankthee moet gaan gebruiken. Ik beschrijf in deze blogpost ook niet één specifiek merk dat afslankthee verkoopt, maar ik praat algemeen over deze thee. Daarnaast is dit helemaal geschreven naar mijn eigen mening en zijn dit geen feiten.

Wanneer je meer dan een paar duizend volgers hebt op Instagram zit er een grote kans in dat je al een keer bent benaderd door een bedrijf dat afslankthee verkoopt, of zal ik zeggen aansmeerd. Denk aan TinyTeaTox, Fittea, Bootea, Skinnymint en ga zo maar door. Deze bedrijven willen namelijk een zo’n groot mogelijk bereik creëren door middel van andere mensen met een groot bereik.

Ik zelf vind het niet eerlijk tegenover mijn volgers om te gaan liegen over een product omdat ik er dan iets voor terug krijg. Nee. Ik ben eerlijk en vertel ook zeker wanneer ik een product niet zal aanraden. En de modellen met 300K volgers op Instagram die een foto posten met een zak wonderthee? Die verdienen er waarschijnlijk een goed zakcentje mee en pleuren die zak groene zooi daarna in de container.

Get your dreambody in 28 days

Daarnaast kun je wel zeggen dat je voor de prijzen van zo’n ”detoxkuur” behoorlijk diep in het portemonneetje moet kijken. De prijzen variëren vaak van dertig tot vijftig euro voor nog geen eens een maandverpakking.

Bullshit

afslankthee

Oke, dus als ik het goed begrijp hoef je niets te schrappen uit je eetpatroon en mag je iedere dag burgers blijven eten. Want het vet vliegt gewoon alle kanten op en je bent in 28 dagen een look a like van Romee Strijd. Want ja, that’s my dreambody. En dan nog even over de ongelofelijke transformatie foto’s die je in je gezicht gedrukt krijgt wanneer je een van de webshops bezoekt. Je kan mij niet vertellen dat je in nog geen maand tijd zoveel vet kan verliezen.

Merk je al dat ik een beetje pissig ben?

Ikzelf heb het geprobeerd, 28 dagen lang twee kopjes thee per dag. Tenminste, dat probeerde ik. Maar ik kwam er al snel achter dat deze thee een laxerende werking had.. Dat is ook de reden dat ik na één week ben gestopt.

afslankthee

Als je gebruik maakt van een soort afslankthee en daardoor last krijgt van je darmen, raad ik je aan om er direct mee te stoppen. Drink de thee ook zeker niet te vaak, want je lichaam kan gaan wennen aan de laxerende middelen, waardoor je op een gegeven moment niet meer zonder kunt. Dit heeft weer een negatieve werking op je stoelgang. Let ook goed op of het ingrediënt Senna in de thee verwerkt zit. Deze werkt ontzettend laxerend en verergerd verstoppingen.

Kan je afvallen door afslankthee?

Dit is een lastige vraag, omdat de meningen hierover nogal verdeeld zijn. Naar mijn mening kun je er inderdaad mee afvallen, maar niet in vet. Door de laxerende werking verlies je alleen kilo’s aan vocht, die er later weer sneller aankomen.

Dus nee, dit is geen wondermiddel. Kilo’s kwijt raken op deze manier is niet gezond en ik raad het daarom ook af. Mijn alternatieven die ik wel aanraad zijn brandnetelthee, groene thee en gewoon water!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge