Yo Ky, hoe gaat het eigenlijk met je?

Het is natuurlijk al even geleden dat ik een wat persoonlijkere blogpost schreef. Goede reden om vandaag even te vertellen hoe het met mij gaat!

 

Naast het feit dat ik mezelf een onzekerheidscomplex aanpraat omdat er nog nooit iemand is geweest die mijn foto’s van Instagram heeft gejat om even lekker te catfishen op Tinder, gaat het best goed. Ik weet ook eindelijk hoe je quinoa uitspreekt, dus op zich is mijn leven aardig compleet at the moment.

Nu even zonder grappen. Er is best veel veranderd het afgelopen halfjaar en dat wil ik best met jullie delen. Niets heftigs of schokkends, maar ik heb wel beslissingen moeten maken waar ik langer over na moest denken en die ook zeker invloed kunnen hebben op mijn toekomst.

De opleiding waaraan ik begon..

Vol enthousiasme vertelde ik jullie, in september geloof ik, dat ik door de selectie ronden van de opleiding Voeding & Diëtetiek ben gekomen. Ik was echt door het dolle heen en kon niet wachten om te beginnen. De eerste paar maanden waren erg interessant en ik veranderde in een serieuze student. Wat voor mij totaal nieuw was aangezien ik nog nooit serieus ben geweest wanneer het op school aankomt. Maar goed.

Naarmate de weken voorbij vlogen en ik de stof in mijn hoofd stampte, verloor ik mijn motivatie. Na mijn eerste tentamenweek kreeg ik twee cijfers terug die net niet voldoende waren waardoor ik natuurlijk baalde als een stekker. Voor mijn gevoel had ik een dikke acht gehaald, maar helaas, het harde studeren was dus blijkbaar niet goed genoeg.

De stof werd taaier en ik verloor mijn interesse in de gehele opleiding. Ook al was ik in mijn vrije tijd nog veel met voeding bezig, ik kwam er toch achter dat dit het niet voor mij was. En wat voelde ik me dom. Een echte mislukkeling die het niet eens langer dan een halfjaar vol kon houden. Al moet ik wel zeggen dat ik rekening hield met de uiterlijke datum waar je voor moest stoppen wilde je geen schuld opbouwen.

Begin februari hakte ik de knoop door zonder er teveel met de mensen om mij heen over te praten. Ik schaamde me enorm. Maar waarom eigenlijk? Waarom doorgaan met iets wat je echt ongelukkig maakt? Ik zou dus eigenlijk vier jaar lang door moeten leren en met tegenzin deze opleiding moeten volgen omdat ik te bang was om te stoppen. Nee. Ik ben nu blij met de keuze die ik uiteindelijk toch heb durven maken.

En nu? Ga je een vervolgstudie kiezen?

Op dit moment twijfel ik enorm over wat ik nu eigenlijk wil. Wil ik een nieuwe studie beginnen, wil ik full-time gaan werken of wil ik verschillende cursussen gaan volgen? En wat vind ik allemaal leuk? Kies ik dan weer een opleiding over voeding, of juist over iets totaal anders? Ik weet het even echt niet meer. Tips zijn dus van harte welkom!

Ben je nog steeds zo lekker healthy bezig?

Sixpack
De afgelopen maand ben ik zo vaak naar de McDonalds geweest dat het niet meer op een hand te tellen is. But i’m okay with that. Nou, eigenlijk ben ik daar niet zo okay mee. Ik zit eigenlijk sinds kerst niet meer zo lekker in mijn ritme qua voeding. Ik eet alles wat los en vast zit en merk dat ook redelijk aan de manier hoe ik mezelf voel.

Maar langzamerhand kom ik er wel weer. Natuurlijk geniet ik er ook van wanneer ik een chocolaatje eet of een patatje, maar ik moet voor mezelf ook een rem hebben. En die mis ik af en toe nog wel eens..

hoe gaat het

Workout
Het sporten gaat steeds beter en ik heb mijn ritme aardig goed terug gevonden. Ik train ongeveer 4 á  5 keer in de week plus mijn handbaltrainingen. Ik heb een trainingsmaatje gevonden die PR’s verbreken net zo leuk vind als ik, en dat werkt natuurlijk alleen maar motiverend.

Koen heb ik ook een tijdje niet meer gezien gelukkig, dus mijn trainingen gaan ook steeds beter. Behalve als mijn sport shirt een beetje doorschijnt, dan komt hij opeens weer om de hoek kijken.

Brood op de plank

”Verdien je nou doekoe met bloggen?”
Nou, ja.

Vooral de mensen die ik persoonlijk ken, vragen mij vaak hoe dat nou werkt, geld verdienen met Instagram. En eigenlijk is dat best simpel. Maar ik ben natuurlijk geen ‘echte blogger’ als ik nu zou vertellen hoe ik die flappen verdien met Instagram en bloggen. Daar maak ik een apart artikel over zodat ik lekker meer unieke bezoekers kan trekken. Zo werkt mijn bloggers brein dan ook wel weer.

Lullig he?

Maar nu even zonder dollen. Ik krijg echt geen €10.000 euro in de maand wanneer ik een paar foto’s post of een advertorial schrijf. Nee nee, was het maar zo’n feest. Was dat het geval, dan lag ik nu allang met mijn billen op het strand aan de Kaapverdische zee.

hoe gaat het

Lees: Hoe kun je geld verdienen met bloggen?

My second home
Voor mijn lezers die niet weten van welk geld ik dan kan leven, ik werk sinds een halfjaar part-time bij mijn sportschool als Sales en Marketing Consultant. En aangezien ik daar toch al een aantal keer in de week met gewichten aan het gooien was, kwam dit natuurlijk super goed uit!

Wat trouwens ook wel leuk is om te vertellen, is dat ik dit baantje ook nog eens heb overgehouden aan mijn Instagram account!

En verder?

Tja, wat wil je weten? Ik heb nog steeds de liefste vriend van de wereld, probeer zo nu en dan nog steeds wat op te nemen voor YouTube en ben met mijn handbalteam gepromoveerd naar de hoofdklasse. Nu we het toch even over YouTube hebben, wat zouden jullie graag willen zien? Ik ben sowieso een fulltime sukkel, maar wanneer het op vloggen aankomt is mijn hoofd even leeg en ben ik mijn creativiteit verloren. Kom maar op met die ideeën dus!

hoe gaat het

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge