We worden allemaal gehersenspoeld

gehersenspoeld

Gisteren scrolde ik als een hersendode weer voor de achttiende keer door mijn Facebook timeline om dezelfde berichten als altijd tegen te komen. Tegenwoordig wordt iedereen om mij heen zwanger of gaat trouwen en dat moet natuurlijk op Facebook. Na een aaneensluitende ketting van berichten vol vruchtbaarheid en geluk kwam er een korte video voorbij die mij nieuwsgierig maakte. Een filmpje van 2 a 3 minuten dat uitleg gaf over het feit dat wij als mens worden gehersenspoeld door het nieuws en alle negativiteit in de wereld. En dat klinkt eigenlijk helemaal nog niet zo gek.

Bekijk het filmpje hier!

We worden gehersenspoeld

We weten allemaal dat het nieuws eigenlijk alleen maar negatief nieuws verspreid. Een onderzoek heeft toch daadwerkelijk onderzocht dat dit de veiligste tijd is om te leven. Maar wanneer je het nieuws kijkt zul je vast het tegenovergestelde denken. Aanslagen, branden, ziektes, berovingen, noem het maar op. En omdat ons brein zo is ingesteld om juist het negatieve op te zoeken, speelt het nieuws hier natuurlijk op in. Door ons instinct, de drang om te overleven en zo op onze hoede te zijn voor gevaar. Onze hersenen raken verslaafd aan het negative nieuws, de kijkcijfers gaan omhoog en zo ook de prijzen van de televisie commercials die hier weer dik op verdienen. Ik zei toch dat het niet zo gek zou klinken?

Lees ook: http://kyaraesteva.com/leuke-boeken-lezen/

De boodschap van het filmpje? Hersenspoel jezelf. Hersenspoel jezelf met een grote hoop positiviteit en leer jezelf nieuwe dingen aan inplaats van alleen maar de negatieve dingen in het leven te zien. Lees meer boeken, kijk motiverende video’s of juist onderwijzende boodschappen. Maar kijk eerst het filmpje. Het is namelijk echt een aanrader!

Wat vind jij hiervan? Denk je inderdaad dat er wel een kern van waarheid in de korte video zit of vind je het pure onzin? Ik ben benieuwd. Ik vind dit soort onderwerpen namelijk altijd erg interessant!

 

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge