Waarom ik hardlopen kut vind

kilo's kwijtraken

Hardlopen. Het woord alleen al zorgt ervoor dat m’n organen langzaam afsterven. Naar mijn mening is de hele hype rondom hardlopen helemaal kut. Maarja, ik kan niet achterblijven terwijl iedereen opeens aan de andere kant van de wereld een marathon aan het lopen is.

Dus.

Het liefst wil ik deze pijnlijke dag vergeten. Maar lang geleden, eigenlijk vorige maand, besloot ik mijn stoute sportschoenen aan te trekken en het gewoon eens te proberen. Tja, waarom niet, zo erg kan het toch niet zijn? Het zonnetje scheen namelijk heerlijk, dus ik stippelde in m’n hoofd een bescheiden rondje uit en downloaden zelfs de Nike Running App. Ik moest even de motivatie vinden om daadwerkelijk te gaan, maar na een paar hardooptips voor dummies gelezen te hebben, was ik ervan overtuigt dat ik de nieuwe RunningLau kon worden. Yeah right..

”Chin up, breast forward and go with that banana”.

Na een gevecht met m’n veters propte ik nog snel een te rijpe banaan in m’n bakkes. Ik ontpopte me tot een ware Anne Merel en sjeesde de deur uit. De lol was er eigenlijk al vanaf zodra de deur op de haak viel. Naar binnen gaan kon niet meer, want deze fulltime sukkel had haar sleutels binnen laten liggen. Tot m’n verbazing ging het de eerste twee kilometers pittig goed, tot het moment dat mijn mobiel uitviel omdat die klote app mijn batterij leegzoog.

Godver.

Als er iets is waar ik slecht tegen kan is het hardlopen, en al helemaal zonder Drake die in mijn oren ”Hold on, we’re going home” staat te blèren. Ja Drake, kon ik nu nog maar terug naar huis. Nog geen tien meter verder kreeg ik kramp in m’n benen en steek. Nee, geen normale steek, maar het gevoel alsof er samoerai messen tussen je ribben worden gestoken. Geen fijn idee. Ook geen fijn gevoel.

Lekker dan.

Wat ook echt wel onwijs chill was, was dat ik precies een weg uitkoos waar ongeveer vijfhonderd geile bouwvakkers aan het werk waren. Gelukkig stopte het gefluit al gauw toen ze me met mijn rode kop zagen rennen als een half aangereden hertje. Nog nooit voelde ik me zo ongemakkelijk.

Vijf dagen later kom ik bedorven en half kruipend aan bij mijn vriend die nog net geen vermist A4tjes op de lantaarnpalen aan het plakken was. Hij ziet al hoe laat het is door de 50 tinten donkere kringen rondom m’n ogen. Ik doe mijn mobiel in de oplader, drink 4 liter water weg en ga met een trauma op de bank liggen.

Dit doe ik nooit meer.

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tamara TS
  augustus 2, 2016 at 3:46 pm

  Haha hardlopen is ook volkomen bagger. Skaten vind ik dan wel weer leuk. ?

  • Reply
   Kyara Esteva
   augustus 3, 2016 at 7:06 am

   Haha right! Heb ik ook een tijdje gedaan, maar ze zijn onderhand zo versleten dat ik hoogstwaarschijnlijk de berm in rol..

  Leave a Reply

  CommentLuv badge