8 redenen waarom bloggen zo leuk is

Persoonlijk vind ik bloggen nog steeds onwijs tof om te doen. Nog steeds, ik blog zelf nog maar iets langer dan een jaar maar je snapt vast wat ik bedoel. Hieronder vertel ik jou mijn 8 redenen waarom bloggen zo leuk is!

 

De historie van bloggen

Door de jaren heen is het bloggen veranderd. In de jaren ’90 is het bloggen op een spontane manier begonnen door een meneer die Peter Merholz heet, hij verzon de naam webblog. In die jaren waren blogs eerder een online dagboek waar men zo af en toe iets op posten over studie of werk. Tot dat de website Blogger.com werd gecreëerd, door deze website kun je in een paar simpele stappen een eigen blog beginnen.

Na de komst van social media zoals Facebook, Twitter en Instagram, stapten veel mensen af van het bloggen. Social media is ook veel makkelijker en sneller om te gebruiken. Veel bloggers zijn gestopt en het bloggen werd een tijdje ‘dood’ verklaard. Zo dood is het niet als je het mij vraagt, er zijn tot op de dag van vandaag namelijk meer dan 150 miljoen blogs actief.

 

8 redenen waarom bloggen zo leuk is

1 | Werken in mijn kloffie
Als blogger zijnde hoef je niet perse de deur uit om te kunnen werken achter je laptop. Dat betekend ook dat je heerlijk jouw pyjamabroek kan blijven aanhouden. Er representatief uit zien is geen must wanneer je toch all day long achter een computer zit te typen. Heerlijk als je het mij vraagt!

2 | Inspiratie
Tegenwoordig wordt je overstroomd met inspiratie via Pinterest, Instagram en allerlei andere social media platformen. Hoe tof is het dan dat je de inspiratie die je hebt verzameld, kunt bundelen en er uiteindelijk weer iets eigen van te maken op een blog.

3 | Schrijftalent ontwikkelen
Persoonlijk was schrijven nooit mijn sterkste punt en had ik er stiekem ook een hekel aan. Maar langzamerhand werd ik er steeds weer iets beter in. Het is een kwestie van oefenen, oefenen en oefenen voordat je het goed onder de knie hebt en een eigen tone of voice hebt gecreëerd. Dit is een eigen stijl die je hebt waarin je communiceert met lezers en volgers. Zelf probeer ik altijd professioneel over te komen, maar ik ben ook wel fan van een vleugje sarcasme.

4 | Blogfriends
Wanneer je voor een tijdje blogt, krijg je zo nu en dan wat uitnodigingen voor verschillende evenementen, workshops en presentaties. Hierbij ontmoet je een hoop nieuwe mensen met dezelfde interesses als dat jij hebt! Op dit soort evenementen kun je gerust overal foto’s van maken, vloggen en lekker Instagrammen zonder dat iemand je voor gek verklaard. En het leuke is dat je deze bloggers regelmatig gaat tegenkomen en er soms ook nieuwe vriendschappen ontstaan!

waarom bloggen zo leuk is

5 | Events, goodies en money
Bij deze evenementen worden bloggers altijd in de watten gelegd. Heerlijk eten, je krijgt goodiebags en allerlei nieuwe producten mee die je mag uittesten. En als je het goed doet, kun je er zelfs een aardig zakcentje mee verdienen. Bedrijven willen graag publiciteit wanneer je veel bereik hebt opgebouwd en je een hechte band hebt met jouw volgers.

6 | Interactie met lezers
Een van de leukste dingen aan blogger zijn, is dat er altijd een vaste groep lezers tussen zit die lieve berichtjes en reacties achterlaten. Eigenlijk heb je op een aparte manier een hele nieuwe groep internetvriendinnen!

7 | Kritiek en negatieve reacties
Helaas worden er zo nu en dan ook wel eens wat negatieve reacties onder een posts of foto geplaatst. Ook ik ben maar een mens en sommige berichten kunnen pittig hard aankomen, maar dit hoort er jammer genoeg ook bij. Gelukkig heb ik de laatste paar jaar meer zelfvertrouwen gekregen en heeft het bloggen mij een dikkere huid gegeven. Ik durf van mezelf af te bijten, dingen te accepteren en het daarna ook naast mij neer te leggen. Bij negativiteit en kritiek sta ik niet lang stil, tenzij ik er iets aan heb en het mee kan nemen om iets te verbeteren. Opbouwende kritiek is dan ook iets heel anders!

8 | Iets waar je trots op kunt zijn
Een blog beginnen en er ook daadwerkelijk mee doorgaan is heel wat. Het is iets waar je absoluut trots op mag zijn. Zelf zie ik mijn blog echt als mijn creatie dat ik tot in de puntjes verzorgd wil hebben. Er wordt ook vaak gedacht dat bloggen niet zo lastig is en er amper tijd in gaat zitten. Maar men heeft het fout. Met dit artikel zelf ben ik namelijk al twee uur bezig geweest.

Dit is mijn eigen stukje internet. Het stukje dat helemaal van mij is en ik zelf heb gecreëerd. Een plek waar ik mezelf op blootgeef, persoonlijke verhalen vertel en een plek waarop ik eindeloos kan doorgaan met het uitkramen van onzin.

Nu weet je waarom bloggen zo leuk is! Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Eline
  april 2, 2017 at 7:04 am

  Al die lieve reacties vind ik ook altijd zo leuk. Dan merk je weer dat er echt zulke leuke meiden zijn die je blog lezen. En natuurlijk dat je het lekker in je pyjama kunt doen, haha.

 • Reply
  Jill
  april 3, 2017 at 8:16 pm

  Vooral het creatief schrijven over iets wat je enorm leuk vindt, is voor mij een van de redenen om te bloggen. Het zorgt voor ontspanning, inspiratie en je ontwikkelt ook nog eens je schrijven ermee. En als je dat alles kan doen in je relax-outfitje dan is voor mij het plaatje compleet…

 • Reply
  Chantal Janssen
  april 3, 2017 at 8:17 pm

  Leuke blogpost!! Ik haal zoveel voldoening uit de leuke en lieve reacties en vind het heerlijk om andere te inspireren op fashion, beauty en lifestyle gebied.

 • Reply
  Thomas Culinair
  april 3, 2017 at 9:22 pm

  Ik ben nog niet zo lang actief als (food)blogger, maar vind vooral de reacties op de diverse kanalen leuk. En lekker in de campingsmoking typen op de bank is een mooie bijkomstigheid haha

 • Reply
  Fallon
  april 4, 2017 at 5:11 am

  Hele leuke post. Ben het er helemaal mee eens. Zou het ook echt geweldig vinden als.ik het ooit fulltime mag gaan doen.

 • Reply
  Sophie
  april 4, 2017 at 5:50 pm

  Wat een leuke lijst 🙂 je hebt ook een leuk blog!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge