”VROUWEN HOREN NIET IN HET KRACHTHONK”

wit
Elke vrouw met een sportschool abonnement kent deze struggle. Wanneer je als vrouw zijnde een stap zet binnen het krachthonk, staan alle ogen ineens op jou gericht. Daar sta je dan, in je fel roze outfit tussen al die bezweette gorilla’s van 2 meter breed. Je voelt al die grote pre-workout oogjes branden in je rug. En nu?

Wanneer er iemand is die zegt dat vrouwen niet in het krachthonk horen, mag je van mij direct ergens een dumbell steken waar de zon niet schijnt. Echt belachelijk. En jammer, want meestal zijn de vrouwen die in het krachthonk staan maar op één hand te tellen. Maar waarom is dat? Zijn we bang dat we iets fout doen? Komt het door de sterke zweetgeur van al die mannen, of zijn wij juist degene die bang zijn om te zweten?

Als we het toch over zweten hebben, lees dan deze blog: De hel waar sporters doorheen gaan

Natuurlijk lopen er opgepompte mannen rond met belachelijk zware gewichten, waarvan hun aderen nog net niet uit hun vel springen. Maar zij zijn ook begonnen met gewichtjes van 8 kilo, en dat weten ze zelf ook dondersgoed. Geloof het of niet maar zij vinden het vast ook stoer dat jij lekker je ding doet en laat zien dat je niet bang bent om jouw capaciteiten eens even goed te showen.

 

krachtt

 

Misschien voel je je als een kip zonder kop en is de moed je even in je sportschoentjes gezakt, waardoor je niet meer weet wat wat je precies wilt of kunt doen. Just ask. Tuurlijk willen ze jou graag helpen. Daar hoef je je zeker geen zorgen over te maken, zolang je het maar durft te vragen!

En nog even over die brandende oogjes van de ”alfamannetjes” in de veel te strakke blootgevende tepel tanktops. Ja, ze staren. Dat weten we onderhand ook wel. Maar dat zijn nou eenmaal mannen. Ik ben bang dat daar geen verandering in gaat komen. Concentreer je gewoon lekker op je oefening en laat je niet kennen. Misschien staren ze wel omdat ze dat felle roze topje prachtig vinden staan met jouw matchende nikes. Dus laten we niet te snel oordelen maar genieten van een goede workout.

Ik zou zeggen, dames, laten we voortaan gewoon gaan knallen in het krachthonk!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge