10 X tips: vol is vol

vol is vols
Rustig zit ik achter mijn laptop een aantal blogs af te maken die al maanden in mijn ‘concepten’ weg staan te rotten. Het getal van onvoltooide blogposts is beschamend genoeg opgelopen naar 178 berichten. En ik maar huilen dat ik nul komma nul inspiratie heb.

Wat ben ik toch een aansteller.

Maar ja, deze concepten staan niet voor niets in deze map. Voor mijn gevoel is het het net niet. Tot dat ik deze titel voorbij zag komen. Vol is vol. Geen idee wanneer, waarom en met welke intentie ik deze titel in de titelbalk intikte, maar op de een of andere manier sprak het mij toch opnieuw aan. Laat ik er daarom maar eens wat bij verzinnen, zodat de teller op 177 staat.

 

Vol is vol

Vol is vol. Wat bedoel ik daar eigenlijk mee? Heb ik het over eten, mijn kledingkast of toch over mijn keukenkastjes waar absoluut geen Body & Fit producten meer bij passen? Volgens mij over het eerste, maar dat durf ik nog steeds niet met zekerheid te zeggen.

vol is vol

Als klein meisje moest ik altijd aan tafel blijven zitten tot ik mijn bordje braaf leeggegeten had, ik zat namelijk na twee happen al ”vol”. Daar waren mijn ouders niet van gediend, en stuurde me daarom ook bijna iedere avond naar mijn kamer waar ik half jankend moest blijven zitten tot ik mijn groenten op had. Toch gek dat ik binnen tien minuten met een leeg bordje en een brede grijns weer beneden stond.

Ja, een leeg bordje en een volle dakgoot.

Even terug bij waar ik het eigenlijk over wil hebben. Want ik ben namelijk zo’n fulltime vreetzak waar totaal geen rem op zit. Ik schuif alles naar binnen en bedenkt later pas dat ik niet meer kan lopen en waarschijnlijk een paar dagen moet uitbuiken op de bank. Dat gevoel dat jullie waarschijnlijk alleen rond de kerstdagen hebben, heb ik zo ongeveer iedere werkdag. Kleine porties? Dat staat niet in mijn woordenboek.

Overdrijven is natuurlijk ook een vak.

vol is vol

Gelukkig ben ik niet zo’n persoon die ontbijt met 4 tosti’s, een kapsalon als lunch eet en de dag eindigt met patat en een bak Ben & Jerry ijs. Nein. Ik prop mezelf vol met producten die in de categorie verantwoord vallen. Althans, dat vind deze diëtiste in opleiding zelf. Natuurlijk zondig ik ook vaak genoeg, en dat moet wat mij betreft ook zeker kunnen. Maar in tegenstelling tot vroeger, ben ik nu dol op groenten en fruit en eet dat dan ook iedere dag. Maar ik begin het toch altijd moeilijk te krijgen rond het avondeten en bevind ik me onbewust in een All You Can Eat restaurant. Zoals ik al zei, er zit geen rem op dit meiske, en daar baal ik af en toe van.

Want ja, vol is vol.

Tips

Je kent het wel. Je hebt honger, je ogen zijn groter dan je maag en je schept net even iets te veel op of propt na het eten nog snel een toetje in je slokdarm. Daarna zit je zo vol dat je niet meer naar de sportschool kunt, dus plof je samen met je after dinner dip en je foodbaby neer op de bank en neem je rond GTST tijd nog een kleine snack. Wat zeg ik? Een reep chocolade of een zak chips waarbij je ook heerlijk je vingers aflikt.

vol is vol

Overdrijven is natuurlijk ook een vak, maar ik weet zeker dat sommige van jullie je hier wellicht in kunnen herkennen. In deze blog heb ik een paar tips beschreven die je zeker kunnen helpen om die lekkere trek in de avond te verslaan.

En nog één tip: eet wanneer je honger hebt, en stop wanneer je vol zit!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge