Voeding en Diëtetiek, mijn eerste schooldag!

witt
Dat was hem dan, mijn eerste schooldag. Samen met mijn bakje havermout, de 9292 app en een paar paracetemols achter m’n kiezen, was ik er klaar voor. Klaar voor een nieuwe start aan de opleiding Voeding & Dietetiek.

Na een busreis van ruim vijftig minuten kom ik met mijn snotkop aan bij de HVA. Ja, precies vandaag word ik ziek en loop ik snotterend de school binnen. En godallemachtig, wat voelde ik me vandaag een ellendig groentje.

Een ellendig groentje met een chronische verkoudheid.

Als een verdwaalde en vooral chaotische sukkel ga ik opzoek naar het lokaal waar mijn aller aller eerste hoorcollege plaats zal gaan vinden. Met een groep van honderd man gaan we braaf in de schoolbanken zitten. Schriften op tafel, pen uit de tas en mobieltjes op stil. Het is immers dag één, de dag waarop iedereen met een schone lei aan een nieuwe opleiding kan beginnen. Ik schrijf keurig alle aantekeningen op en vind alle informatie reuze interessant.

Na ongeveer een uur gezeten te hebben, is het hoorcollege voorbij. Met mijn houten billen ga samen met een paar klasgenoten naar de kantine. Volgens mij waren we niet de enige die dat idee hadden.  Alle tafels waren namelijk bezet.

Kut zooi.

Toen we uiteindelijk een vies tafeltje achterin de kantine bestormden, konden we na vijf minuten alweer naar de volgende les. Studieloopbaanbegeleiding op verdieping vier. Dat zijn acht trappen mensen, acht. Buiten adem komen we aan bij het lokaal. De hele klas stond stil voor de deur te wachten. Want ja, niemand kent elkaar dus was er ook nul gespreksstof. Ik moest stiekem mijn lach inhouden.

Eenmaal tijdens de les komen we allemaal los, we stellen onszelf voor en doen nog een spelletje die ze op de basisschool vast ook doen. Een spelletje waarbij ik Klierige Kyara heette. Dat zegt al genoeg, vind je niet?

We mogen na een gezellige les weer gaan. Dit keer moeten we drie en een half uur wachten tot we een Nederlandse toets mogen afleggen. Ik kijk hier enorm tegenop, maar we zijn vanaf vandaag brave studentjes die netjes blijven wachten.

De tijd ging enorm langzaam, maar we mogen na een tijd de gymzaal betreden. Een enorm grote ruimte met enorm veel tafels waarachter iedereen moest gaan zitten. De toetsen werden uitgedeeld aan iedereen, behalve aan mij. Ze hadden er natuurlijk weer precies een te weinig. Nadat iedereen al een kwartier aan zijn toets zat, kreeg ik de mijne. En niet een normale, nee. Een dyslexie versie die ongeveer drie keer zo groot is als de normale versie.

Lekker dan.

Na een halfuur ben ik klaar. Het is inmiddels al vijf uur geweest en ik kan niet wachten om lekker naar huis te gaan. Om heerlijk mijn warme bed in te duiken met een zak keelpastilles en een doos paracetamol.

Jaar 1, semester 1, blok 1 en dag 1. Ik ben er klaar voor!

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    marian
    september 5, 2016 at 7:56 pm

    Oh Kyara, jij maakt weer van alles mee op zo’n eerste schooldag. Veel succes met de rest van het schooljaar!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge