Hoe je de lekkerste uitsmijter maakt? Zo dus!

uitsmijter recept

Je zult wel denken, ‘alsof er iemand is die geen uitsmijter kan maken’. En ik geloof ook wel dat dat zo is, maar niemand maakt ze zo lekker als dat ik doe. Echt niet. Mijn uitsmijters zijn altijd goddelijk en daarom maak ik ze ook meerdere keren in de week. En vandaag laat ik jou mijn geheime en totaal niet healthy uitsmijter recept zien met bacon, kaas en tomaat. Wedden dat je hem lekker gaat vinden!

Wat heb je nodig?

2 eieren
scheutje bakken & braden
6 plakjes bacon
1 tomaat
1 sjalotje
geraspte kaas
verse bieslook
snufje zout
2 bruine boterhammen

Het uitsmijter recept

Een eitje bakken is natuurlijk helemaal niet moeilijk, maar wanneer je een perfecte uitsmijter wilt klaarmaken moet je daar toch wel je best voor doen. Begin eerst met het fijn snijden van de verse bieslook, de tomaat en het sjalotje. Je kunt zelf bepalen hoe fijn je ze snijd of wanneer je ze liever in dunne plakjes hebt.

Zet de pan op het vuur en giet hier een scheutje bakken en braden in. Wanneer de pan goed heet is geworden bak je eerst de bacon krokant en voeg je hier later de tomaat en het sjalotje bij. Wanneer dit allemaal goed gebakken is en de bacon er krokant uit ziet, breek je de eieren een voor een op de zijkant van de pan. Zorg er wel voor dat de dooier heel blijft. Zet het vuur nu iets lager en plaats de deksel op de pan.

Na 5 minuten strooi je de geraspte kaas over de uitsmijter in de pan en laat je dit nog even mee smelten. Hoe langer je de eieren in de pan laat bakken, hoe minder vloeibaar de uitsmijter uiteindelijk zal gaan worden. Inclusief de dooier.

Strooi uiteindelijk nog een snufje zout en de verse bieslook over de eieren. Je kunt zelf bepalen of je de uitsmijter zo eet, of dat je er nog een lekker broodje onder doet.

Lees ook: Recept voor een gezonde bloemkoolpizza

Eet smakelijk!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge