6x tips voor een heerlijke tosti!

tips voor een heerlijke tosti

Er gaat niets boven een dikke tosti waar de kaas uit stroomt, het hele huis heerlijk ruikt en je niet kunt wachten om je tanden erin te zetten. Maar soms kan jouw oude tosti recept wel een opfrisser gebruiken. Daarom geef ik jou 6 tips om binnen een paar minuten een beesten tosti op tafel te zetten!

Het moet natuurlijk wel lekker en simpel blijven. Een tosti is niet voor niets nummer een maaltijd wanneer je met je door alcohol gehydrateerde lijf om 05.00 thuis komt van het stappen. Hup, tosti erin en klaar. Geen gezeik, gewoon snel wat naar binnen schuiven zodat je met een dikke pens ook snel je bed in kunt duiken.

Hieronder vind je de 6 simpelste tips om van jouw saaie broodje, de heerlijkste tosti te maken. Lees je mee?

Tosti-ijzer

Er is natuurlijk een belangrijk item dat niet op het aanrecht mag ontbreken, en dat is een tosti-ijzer. En die heeft natuurlijk iedereen, toch? Mijn voorkeur gaat uit naar een tosti apparaat waardoor er tussen de boterhammen heerlijke kussentjes vol met loeihete kaas ontstaan.

Je begint honger te krijgen he?

Kruiden

Komen die ham-kaas tosti’s een keer je strot uit, maar wil je geen kunstwerken tussen jouw tosti-ijzer proppen maar gewoon snel iets in elkaar flansen. Strooi in dat geval gewoon wat kruiden over de kaas heen. Dit kunnen verse kruiden zijn, zoals basilicum, tijm of bieslook. Maar dat kan ook chilipoeder of bijvoorbeeld gedroogde oregano zijn! Dat geeft jouw tosti net dat pittige smaakje dat het nodig heeft.

Heb je al een paar plakjes kaas geraspt?

Saus

Heel healthy is het niet, maar ik vind een tosti zo ongelofelijk lekker met de saus van de McDonalds, yum! Maar je kunt naast ketchup of mayonaise, ook verse hummus, zelfgemaakte guacamole, tzatziki of een bieten dip eten bij een tosti!

Doe de stekker maar alvast in het stopcontact..

Bakken

Vroegah, toen ik nog een lief meisje was die op de scouting zat, gingen we vaak op kamp. Daar hadden we helaas geen tosti-ijzers, maar leerde ik dat je ook tosti’s kunt maken in de pan. Een levensles waar ik tot de dag van vandaag ontzettend dankbaar voor ben. Hup, gewoon twee dikke vette lagen boter op beide kanten van je boterham smeren en de pan in. Veel lekkerder dan tussen een apparaat!

Kwijl je al?

Ik wil kaas

Ik ben een kaas monster in hart en nieren. Er gaat geen dag voorbij waarop er geen kaas op mijn dagmenu staat. Normale kaas, Cottage Cheese, komijnekaas en zelfs kwark (ja, dat is ook kaas). Maar wist je dat je de kaas tussen je boterhammen ook gewoon kunt vervangen? Denk aan brie samen met salami, cheddar met bacon, mozzarella met parmaham en zongedroogde tomaatjes en huttekase met kipfilet.

Leg anders alvast een paar boterhammen klaar..

Zoete tosti

En mensen, een tosti hoeft natuurlijk niet alleen maar hartig te zijn, al vind ik dat zelf wel het lekkerste. Experimenteer en doe eens gek. Knal er een appel, kaneel en wat suiker tussen. Smeer een dikke laag nutella op een casino witte boterham en strooi er daarna een paar plakjes banaan overheen. Met een tosti kan het niet te gek, je kunt de lekkerste combinaties binnen een paar minuten tussen je apparaat gooien!

Dit waren ze! Mijn tips voor een heerlijke tosti.

Eet smakelijk,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge