7 feiten die alle bloggers zouden moeten weten

tips voor bloggers

Zoals iedere blogger lopen we allemaal wel eens tegen een probleempje aan. We raadplegen daarom vaak Google en andere blogs om diverse blogtips met ons te delen. In deze post vind je verschillende feiten die alle bloggers zouden moeten weten. Een overzichtelijk artikel met verschillende tips voor bloggers die vast heel goed van pas komen!

 

Tips voor bloggers

De ervaren bloggers weten natuurlijk direct wat ik bedoel. Wanneer je alle uren bij elkaar op gaat tellen die gespendeerd zijn aan een blog, dan schrik je ervan. Al helemaal wanneer je ziet hoeveel het oplevert. Want wanneer je die twee dingen tegenover elkaar zet, zie je dat je voor al het harde werk niet veel terugkrijgt. In het begin heb ik zelf veel gehad aan tips op het internet van medebloggers. Deze heb ik uiteindelijk bij elkaar gebundeld, samengevoegd met mijn eigen tips en dit online gegooit!

Hoe moet je eigenlijk beginnen met bloggen?
De 10 tips voor een beginnende blogger

 

Afbeeldingen mag je niet zomaar van het internet af plukken

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar je kunt echt in de problemen raken wanneer je zonder pardon afbeeldingen van het internet afhaalt. Ik zie vaak genoeg oproepen staan van bloggers die een flinke rekening toegestuurd hebben gekregen omdat ze geen toestemming hadden van de eigenaar. Je hebt tal van websites waar je wel gratis afbeeldingen vandaan kunt plukken. Ik leg het je allemaal uit in onderstaand artikel.

Waar vind je gratis afbeeldingen voor je blog?

 

Een pakkende titel is alles

Denk eens na, wanneer zou jij op een artikel van een wildvreemde klikken? Juist ja, wanneer je nieuwsgierig wordt gemaakt door de titel en je je afvraagt wat er in de post staat. En daar zijn veel tips en tricks voor in onderstaand artikel.

8 voorbeelden van pakkende titels voor een blogpost

 

Het delen van blogposts op social media is essentieel

Tegenwoordig heeft iedereen Instagram, Facebook of Twitter. En dat is top, zeker wanneer je een bedrijf hebt en je deze kanalen in kunt zetten voor meer zoekverkeer naar een website. In onderstaande post leg ik je uit hoe je deze kanalen optimaal kunt gebruiken.

Hoe krijg je meer volgers op social media
Ervoor zorgen dat mensen mijn artikelen lezen
23 handige Facebook-groepen voor bloggers

 

Investeren

Bloggen kan in principe gratis via WordPress. Maar toch raad ik je aan om een eigen domeinnaam en hosting aan te schaffen. Dit werkt niet alleen prettiger, maar staat ook veel professioneler tegenover lezers en eventuele opdrachtgevers.

Hoe moet je investeren in een blog?
Kan je geld verdienen met bloggen?
Waar ik mijn logo heb laten ontwerpen

 

Statistieken bijhouden zodat je je unieke bezoekers kunt meten

Natuurlijk wil je wel een beetje in de gaten houden hoeveel lezers jouw blog maandelijks trekt, hoeveel mensen je afgelopen artikel gelezen hebben en waar ze vandaan komen. Dat kan allemaal via een makkelijke tool. Meestal is het ook belangrijk om dit te weten wanneer je samenwerkt met een bedrijf. Zij willen vaak zien hoeveel unieke bezoekers jouw blog trekt.

Hoe houd je je blogstatistieken bij?

 

Er zijn ook dingen gratis aan bloggen

Hoe kies ik een gratis thema op WordPress
10 gratis thema’s voor bloggers
Welke plugins moet je downloaden?
Meer tijd om te kunnen bloggen

 

Dit waren mijn tips voor bloggers op een overzichtelijk rijtje. Hopelijk heb je er iets aan!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge