6 goedkope eiwitbronnen

Tja, we moeten letten op op onze voeding maar ook op onze portemonnee. Ik laat je daarom graag mijn 6 favoriete maar vooral goedkope eiwitbronnen zien!

Kwark

Franse magere kwark behoort zeker tot een van mijn favoriete. Ik gooi daarom ook vaak een bak van 500 gram naar binnen. Per 100 gram bevat deze goedkope eiwitbron 59 calorieën, 0,1 gram vet, 5,5 gram aan koolhydraten en 9 gram aan eiwitten. Voor een pak van 500 gram ben je ongeveer zeventig cent kwijt.

Goedkope eiwitbronnen

Eieren

Een van de populairste eiwitbronnen is natuurlijk het ei. 100 gram bevat 155 calorieën, 11 gram vet, 1,1 gram aan koolhydraten en 13 gram eiwit. De prijs van een dozijn eieren ligt vaak rond de €2,- en een voordeel pak van 24 eieren is vaak nog geen €5,-.

Goedkope eiwitbronnen

Cottage Cheese

Iedere dag lepel ik wel een bakje cottage cheese uit. Niet alleen omdat het zo gigantisch lekker is, maar omdat de macro’s van dit product ook erg goed uitkomen. Per 100 gram bevat cottage cheese 92 calorieën, 4 gram vet, 1 gram aan koolhydraten en 13 gram aan eiwit.

Goedkope eiwitbronnen

Meestal zit er in één verpakking 200 gram, maar dit verschilt natuurlijk per merk. Deze eiwitbron kun je gebruiken als broodbeleg, op een cracker of rijstwafel. Maar ook in warme maaltijden zoals mijn spinazielasagne of in een goede pasta! En trouwens, je kunt het ook gewoon zo uit het bakje lepelen..

Kipfilet

Dit is een toppertje onder de eiwitbronnen. Misschien niet het aller goedkoopste, maar zeker wel een aanrader als je een vleeseter bent en een goede eetlust hebt. Één kilo kip is ongeveer 6 a 7 euro. Per 100 gram bevat kipfilet 157 calorieën, 4 gram vet, 0 gram koolhydraten en 30 gram eiwit.

Goedkope eiwitbronnen

Tonijn

Van alle goedkope eiwitbronnen, is tonijn wellicht iets aan de duurdere kant. Voor één blikje van ongeveer 100 gram betaal je al snel rond de 1 á 2 euro. Meestal gebruik ik een blik tonijn in water van John West of van Princess. Wanneer je dit blik uit laat lekken, blijft er ongeveer 100 gram tonijn over.

Goedkope eiwitbronnen

Een blik van 100 gram tonijnstukken in water bevat 113 calorieën, 0,5 gram vet, 0 gram koolhydraten en 27 gram eiwit.

Eiwitpoeder

Wellicht is dit de laatste tijd een van de meest populaire goedkope eiwitbronnen geworden. Ik heb het natuurlijk over eiwitpoeder. Tegenwoordig is de keuze enorm breed en zijn er honderd verschillende smaken te verkrijgen.

Goedkope eiwitbronnen

Zelf gebruik ik de Whey Perfection van Body & Fit. Per scoop (28 gram) bevat dit 110 calorieën, 1,6 gram vet, 1,7 gram koolhydraten en 21,9 gram eiwit. Deze kun je in verschillende grote kopen, waarvan de prijzen natuurlijk verschillen. Voor een pak van 2270 gram betaal je €34,90 en hier haal je 81 scoops uit. Maar je kunt ook een box van 336 gram kopen waar je 12 shakes van kunt maken. Dit kost maar €5,90.

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge