Blog Tag: Maand van de jonge vrouw

Yes, iedere maandag komt er een tag online en vandaag is het de beurt voor de Maand van de Jonge Vrouw Tag die is bedacht door Anne Pleun van 24Lentes. In deze blogpost beantwoord ik 7 best persoonlijke en serieuze vragen

1 | Wat vind je leuk aan opgroeien? Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?
Tja, het leukste aan opgroeien is naar mijn mening dat ik iedere dag weer iets nieuws leer. Je leert jezelf te ontwikkelen, wie er echt toe doen en je leert van je fouten. Ik kijk terug op een lange en vooral ingewikkelde jeugd. Maar die tijd heeft me toch gemaakt tot de persoon die ik nu ben.

Het is mooi om te zien dat ik van klein onzeker meisje gegroeid ben naar jonge leergierige en zelfverzekerde vrouw. Dat ik er nu achter kom dat ik mij nooit druk had hoeven maken om kleine dingen. Dat door de jaren heen de mening van andere mij steeds minder interesseert en dat ik geleerd heb dat wanneer ik echt iets wil, ik er ook echt voor moet gaan. Het leven gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Nee, wil je iets bereiken? Ga er dan voor!

2 | Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?
Ik moet zeggen dat zelfreflectie niet mijn sterkste punt is, maar ik ga het proberen. Waar ben ik écht trots op? Waarschijnlijk op het feit dat ik na alle wat mindere periodes in mijn leven, mezelf ben tegengekomen en de zelfstandige persoon geworden ben die ik nu ben.  Daarnaast ben ik stiekem ook wel trots op mijn blog die ik zelf in elkaar geflanst heb en mijn Instagram account dat maar blijft groeien. Ik ben trots dat ik nu al zo ver ben gekomen, vooral omdat ik er nog steeds hard voor werk!

3 | Wat is voor jou ultiem jeugdsentiment?
Knetterende smurfenchocolade, knakworstjes op de woensdagmiddag, scooby doo, Diddle, de scouting, MSN, beugelbekkie, tamagotchi, Freddy Fish, kinderpartijtjes, mijn Bjorn Bjorg boxer boven mijn broek en mijn mp3-speler die vol stond met The Pussy Cat Dolls.

4 | Aan welke modegril heb jij je vroeger (helaas) overgegeven? 
Oei, aan heel veel. Ik heb bijvoorbeeld mijn wenkbrauwen onwijs dun geëpileerd omdat dat toentertijd in mijn ogen echt hot was. Mijn beugel had eens alle kleuren van de regenboog, ik droeg van die verschrikkelijke diademen met burberry-printjes en  ik vond kralenkettingen altijd the bomb. Maar gelukkig was ik niet zo’n kind met Crocs en een bloempottenkapsel.

5 | Hoe denk jij over feminisme?
Ik ben zelf onwijs blij dat ik in Nederland ben geboren. Vrouwen hebben in ons land dezelfde rechten als mannen. Wij vrouwen mogen zoals je weet zelf kiezen wat we studeren, waar we willen werken en we mogen zelf stemmen. Wij kennen niet anders, maar wat voor ons vanzelfsprekend is, is in andere landen niet het geval.

Kleine meisjes die verkracht worden, vrouwen die hun mening niet mogen uiten, niet naar school mogen en niet mogen werken. Ik vind het zelf ongelofelijk.. Hoe bizar is het dat wij, alle vrouwen hier in Nederland, wel recht hebben om hetzelfde te doen als een man. Ik vind dat iedere vrouw (en man) vrij moet kunnen leven zonder doodsangsten en ook haar eigen mening moet kunnen delen.

6 | Heb jij weleens ervaren dat je anders (positief/negatief) werd behandeld vanwege je geslacht?
Ik reed laatst bijvoorbeeld met mijn bromscooter op het fietspad met een lekke band, met mijn mobiel in mijn handen, oortjes met muziek in mijn oren, mijn helm los en ik had ook nog eens geen ID bij me. Als je goed meetelde zijn dit 6 overtredingen. In eerste instantie hoorde ik de politieauto naast mij niet eens toeteren, maar toen ik mijn oortjes al rijdend uitdeed, zei ik op mijn liefst ”sorry”. Ze lachte naar me, en reden door. Nu vraag ik me af, hadden ze dat ook gedaan als ik een man was geweest?

7 | Wat zou je tegen je moeder willen zeggen?
Mijn moeder is altijd een onwijs sterke, zelfstandige en liefdevolle vrouw geweest. Als je nog hier was mam, had ik tegen je gezegd dat ik je mis. Dat ik na die 6 jaar nog steeds iedere dag aan je denk en onwijs veel van je houd. Maar ik denk, nee ik weet zeker, dat je dat wel weet..

Dit was alweer de tag van deze week. Vond je hem leuk? Neem hem dan zeker over op jouw eigen blog of beantwoord hem zelf in de comments!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge