RECEPT: SPELT PASTA, ZALM EN HUTTENKASE

wit

Ik heb iets nieuws ontdekt, spelt pasta met spirulina! En nu zul jij vast denken ”spirulina, wat is dat?”  Dat zal ik je in het kort uitleggen.

Spelt pasta en spirulina

De meeste van ons hebben vast wel eens van spelt pasta gehoord. Spelt is een graan dat minder gluten bevat dan de normale tarwe en heeft bepaalde eigenschappen die het in veel opzichten anders maakt dan andere varianten (haver, rogge, gerst). Spelt bevat meer eiwitten, vetten, en  vezels dan tarwe en heeft ook grote hoeveelheden vitamine B17! En waar de kiem en de zemelen worden verwijderd bij tarwe, blijven deze bij spelt bewaard. Dit is heel belangrijk aangezien hier de meeste voedingsstoffen in zitten.

Dan nu, spirulina. Spirulina valt onder de blauw-groene algen en heeft een ongelofelijk lange lijst aan goede voedingsstoffen. Spirulina is een ware vitaminebom en bevat veel vitamines, mineralen en aminozuren. Spirulina is de beste keuze omdat de meeste vitamines het snelste en beste opgenomen worden. Daarom telt dit ook als een goede vervanging van de multivitaminen-supplementen. Het bevat ook nog eens de belangrijke omega 3 vetzuren en zit bordenvol anti-oxidanten. Daarnaast is het een  plantaardige eiwit-bron en is het daarom ook geschikt voor vegetariers. Spirulina is een intensieve energie booster doordat het het functioneren van het immuunsysteem verbetert.

Alchemist1962

Nu heeft Alchemist1962 een aangename manier bedacht om ons te laten genieten van alle voordelen die spirulina met zich mee brengt: Spaghalgae! Een heerlijke spelt pasta met een leuke twist, perfect om tot jouw dosis eiwitten, vitamines en mineralen te komen. Tevens ook een goed alternatief voor de vegetariërs onder ons. Ik ben fan!

Hieronder heb ik een receptje uit geschreven, maar op de site van Alchemist zelf zijn ook meerdere recepten te vinden!

Benodigdheden (2 pers):

250 gr Spaghalgae
Bakspray of kokosolie
2 zalm mootjes
2 tomaten
2 rode uien
250 gram huttenkase
2 volle handjes bladspinazie
teentje knoflook
Citroensap
Snufje peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten, rode uien en het teentje knoflook samen fijn terwijl je de zalm goudbruin bakt in een pan met kokosolie of bakspray. Daarnaast breng je ook een kookpan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, kan de spelt pasta erbij laat dit 10 minuten koken.

Wanneer de zalm goed gebakken is, kunnen de fijngesneden ingrediënten en de peper/zout erbij en roer je dit even goed door. De zalm kun je meebakken waardoor de vis uit elkaar valt, maar je kunt hem ook heel laten en als topping over het gerecht neerleggen. De bladspinazie mag er nu ook bij, laat dit nog 5 minuten doorbakken zodat de spinazie slinkt.

Tot slot kan het halve bakje van de huttenkase erbij. Serveer dit gerecht met een eetlepel huttenkase en citroensap.

♥ eet smakelijk!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge