Scheten laten is gezond!

witScheten laten is gezond. Zo, dat is eruit. Ik zag laatst een item op televisie waarin ze vertelde dat het een taboe is om over scheten te praten. Waarom? Iedereen laat ze hoor. Je buurvrouw, Beyonce en ik weet zeker dat Maxima er ook wel wat van kan.

Let op je voeding

Je wist zeker niet dat je per dag ongeveer 15 windjes laat en dat het erg slecht is om ze binnen te houden? Dus, let it go. Nu even serieus, voor sommige mensen is het echt een vervelend probleem. Want hoe zorg je er nou voor dat de mensen om je heen jouw scheetje niet ruiken?

De geur van een kringspierboertje zegt eigenlijk alles over jouw eetgedrag. Je darmen kunnen bijvoorbeeld overwerkt raken door te gehaast te eten en slecht te kauwen. Een opgeblazen gevoel en boeren zijn ook vaak reacties van winderigheid.

Ruik jij al een tijdje bedorven? Vermijd dan deze producten die extra windjes veroorzaken:

Peulvruchten
Fruit
Uien
Koolsoorten
Bier
Appels
Frisdrank
Slagroom
Brood
Eieren

Vaak zijn het de dierlijke eiwitten die een sterke geur veroorzaken. Wist je trouwens ook dat er na een maaltijd ongeveer 15 liter lucht in je spijsverteringskanaal wordt verzameld? Een groot deel daarvan wordt in het bloed opgenomen en daarna in je longen verwerkt. Een ienieminie gedeelte van die lucht blijft in je darmen en verlaat je lichaam daarna via.. Ja daar.

 Scheten laten is gezond

Rotte eieren en zure pufjes

Hebben jouw scheetjes wel eens de geur van meurende eierluft? Dat kan komen door een slechte eiwitvertering als een gevolg van te veel dierlijke eiwitten. De darmbacteriën in de darmen groeien extra hard door eiwitten. Hierdoor ontstaan er giftige afvalstoffen die naast vieze windjes ook andere dingen met zich mee brengen. Denk aan vermoeidheid, hoofdpijn en zelfs een slechte adem.

Ruikt het nou niet naar eieren maar heeft het meer een zurige lucht, dan is dat het gevolg van gisting in de darmen. Dit wordt veroorzaakt door een overschot aan koolhydraten als suikers. Zelfs het geluid van een poepie verklaart al een hoop. Een zacht scheetje heeft te maken met verteringsproblemen terwijl een harde vaak voorkomt bij een slechte koolhydraat vertering.

scheten laten is gezond

12 weetjes over scheetjes

Wist je dat…

… de temperatuur van een scheet 37 graden is?

… je de meeste scheten laat als je slaapt?
… de windjes die je laat, bijdragen aan het broeikaseffect?
… haringen met elkaar communiceren door middel van scheten?
… scheten vlambaar zijn?
… in het Afrikaanse land Malawi het een overtreding is om scheten te laten?
… mannen minder scheten laten dan vrouwen?
… je een scheetje pas 10 a 15 minuten na het lozen kan ruiken?
… mensen zelfs tot drie uur na hun dood scheten laten?

… in het oude Japan er openbare wedstrijden werden gehouden om te zien wie het hardst en langst kon scheten?

… we gemiddeld 3 jaar op het toilet spenderen?

… de langste scheet ter wereld 2 minuten en 42 seconden duurde?!?

”Hey, thanks for sharing,” You’re welcome!

Liefs,

Kyara

Wil je nog zo’n spannende blog lezen? Klik dan hier!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge