Roze havermout met vers rood fruit

Beau, gastblogger van Kyaraesteva.com, verwent ons ééns in de paar weken met een van haar onwijs lekkere recepten. Benieuwd naar dit roze havermout recept? Lees dan snel verder!

 

Toe aan wat ontbijtinspiratie? Wat dacht je van roze havermout met vers rood fruit? Havermout is gezond en toch ook verrassend lekker. Door het rode fruit krijgt de havermout een mooie roze kleur en een lekkere zoete smaak. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Ingrediënten roze havermout (1 pers.)

50 gram havermout
250 ml (plantaardige) melk
1 tl vanille extract
1 banaan
flinke hand rood fruit + extra als topping

Tip: voeg een theelepel bietenpoeder toe voor een
nog mooiere roze kleur!

Benodigdheden

blender of keukenmachine
steelpannetje

Bereidingswijze roze havermout

In principe is deze roze havermout natuurlijk helemaal niet zo moeilijk om klaar te maken. Dit kan daarom ook makkelijk ’s ochtends gemaakt worden voordat je naar school of het werk moet gaan. En je kunt het natuurlijk ook de avond ervoor klaarmaken en het de hele nacht laten rusten in de koelkast. Dan eet je het ’s morgens gewoon koud. Heerlijk!

Oké, we gaan aan de slag met de havermout! Meng de melk en het fruit in de blender en mix dit goed door elkaar tot het vanzelf een kleurrijk mengsel wordt. Breng dit al roerend samen met de havermout in een steelpannetje aan de kook. Zet het vuur niet te hoog en blijf zachtjes roeren. Laat het zachtjes pruttelen totdat al het vocht is opgenomen door de havervlokken en het een stevigere roze havermoutpap wordt.

Giet de havermoutpap in een kom en maak af met wat extra vers rood fruit. Eigenlijk kun je er alles op gooien wat je maar lekker vindt. Chocoladesnippers, wat muesli of kokosrasp. Maak er jouw eigen feestje van!

Eet smakelijk!

Like & volg Beau Bewust op Instagram en haar blog!

roze havermout

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge