Risottoschotel recept met erwten, prei en spekjes

Risottoschotel recept

Risottoschotel recept

Met dank aan de Allerhande werd ik geïnspireerd om het recept qua smaak op te leuken. Dit risottoschotel recept is onwijs makkelijk om te maken en is ook zeker om te smullen. Je kunt zelf ook makkelijk dingen weglaten en vervangen. Denk aan kippendijen in plaats van spekjes, kippenbouillon in plaats van groentebouillon en broccoli in plaats van erwten. Zo heb je direct een hele andere twist gegeven aan dit risottoschotel recept!

 

Ingrediënten (5-6 pers)

250 gram magere spekreepjes
4 preien
1 rode ui
1 teentje knoflook
400 gram risottorijst
1 liter groentebouillon
250 gram diepvries extra fijne tuinerwten
200 ml crème fraîche
snufje peper en zout

Topping
feta kaas
rucola sla
cherrytomaatjes

Benodigdheden
Ovenschaal
Waterkoker
Oven
Pan

Bereidingswijze risottoschotel recept

1) Start met het verwarmen van de oven op 180 graden en met het aanzetten van de waterkoker met hierin één liter water. Bak hierna zonder boter of olie de spekjes zo’n 8 minuten gaar. Intussen kun je de preien wassen en snijden. Snijd ze niet te fijn. Ook het teentje knoflook en de rode ui kun je nu snijden. Deze mogen wel heel fijn.

2) Voeg de gesneden prei, rode ui en knoflook hierna toe bij de spekjes en bak nog zo’n vijf minuten mee. Nadat deze vijf minuten verstreken zijn voeg je de risottorijst toe en schep je dit 2 minuten door.

3 ) Schep het mengsel over in de ovenschaal en schenk hier een liter groentebouillon overheen. Schep het mengsel nog eventjes door zodat ieder hoekje genoeg bouillon heeft.

4) Bak de risotto tussen 35 en 40 minuten gaar in de oven. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de tuinerwten en de 200 ml creme fraische toe. Breng nog op smaak met peper en zout en zet de ovenschaal voor 5 a 10 minuten terug in de oven.

5) Tot slot kun je feta kaas over het gerecht brokkelen en er wat rucola en cherrytomaatjes over strooien.

 

Risottoschotel recept

Lees ook: Recept kip gorgonzola met tagliatelle

Eet smakelijk!
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge