Review van de Polar A360

witEen review van de Polar A360. Mijn aller eerste sporthorloge, en wat ben ik er blij mee. Waterdicht, heeft een ingebouwde hartslagmeter, persoonlijke trainingsbegeleiding en 24/7 activiteitsmeting. Dus ook ’s nachts ja! 

Als blogger zijnde is het natuurlijk super tof wanneer je producten en samples toegestuurd krijgt. Maar eerlijk, daar doe ik het niet voor. Laat dat meteen duidelijk zijn. Wel vind ik het leuk om jullie op de hoogte te houden van de nieuwste items en gadgets die ik door middel van een review beoordeel. Want, wat voor sporthorloge moet je nou kopen? Waar moet je op letten? En hoe duur zijn ze eigenlijk?

Zelf wist ik niet goed wat ik precies moest verwachten van zo’n hip sporthorloge. Tegenwoordig heeft iedereen zo’n ding en blijken zij ook meer dan tevreden te zijn met hun gadget. Tijd om zelf te testen of deze onhandige trien om kan gaan met zo’n Polar A360!

Mijn eerste ervaring

Toen ik na twee dagen het pakket binnen kreeg, was ik aangenaam verrast. Maar echt. Niet alleen zat er een Polar A360 in de doos, maar ook een weegschaal, naast de witte ook nog een roze polsband en een Polar drinkfles die het water direct zuivert. Daarnaast lag er ook nog een persoonlijke kaartje in de doos, dat vind ik soms nog het allerleukste!

Review Polar A360

Maar nu, nu moest ik de beschrijving lezen en uit gaan zoeken hoe ik moest beginnen met het ontcijferen van deze hele toestand. Onderhand lag de hele kamer vol met verpakkingen en plastic. Ik luisterde braaf naar de gebruiksaanwijzing en sloot daarom de Polar aan op mijn laptop. Door de USB-verbinding tussen mijn laptop en het horloge, kon ik via de Polar Flow App die automatisch werd opgestart, precies invullen wat mijn doelen zijn, hoe zwaar en lang ik ben en wat ik dagelijks doe. Op deze manier wordt er eigenlijk nauwkeurig en eenvoudig een berekening gemaakt. Je vind eigenlijk alle informatie over je activiteit en de positieve gevolgen voor je gezondheid, in de Polar Flow App. Op zich ging dit allemaal vrij eenvoudig en snel, en was het opstarten en instellen zo gepiept. Geloof me, als ik het kan, dan kan jij het ook!

Functies van de Polar A360

Eigenlijk kun je alles bijhouden wat je dagelijks over je gebruik en activiteit wilt weten. Denk aan het aantal verbrande calorieën, je hartslag en de afstand die je aflegt op een dag.  Zelfs mijn slaapkwaliteit en het aantal stappen die ik dagelijks zet, worden erg nauwkeurig bijgehouden. Toen ik de Polar eenmaal een tijdje droeg, moest ik wel wennen aan de schop onder mijn kont die deze gadget mij gaf. Want wanneer je te lang stil zit en eigenlijk even een wandelingetje moet gaan maken, geeft de Polar je een uit het niets gevende tril met het bericht dat je in beweging moet komen. Erg handig!

De Polar A360 houdt 24/7 de activiteiten bij. Dus ook ’s nachts als ik mijn schoonheidsslaapje doe. Hij houdt automatisch bij hoe lang je hebt geslapen en laat in de Polar Flow app en webservice zien hoe rustgevend je slaap was.

De Polar kan zelfs laten weten wanneer jij gebeld wordt, zodat je kunt beslissen om de training even te stoppen en de telefoon op te nemen. Daarnaast kun je ook op de hoogte gehouden worden van sms- en Whatsapp berichten, afspraken en Social Media meldingen. Zelf heb ik deze functies nog niet geactiveerd, wie weet doe ik dat later nog!

Wat ook erg leuk is, is dat je via bluetooth het horloge met de Polar weegschaal kunt verbinden. Op deze manier slaat het horloge het gewicht op, en verwerkt dit weer in de Polar Flow App wanneer je de Polar A360 aansluit op de computer. Zo kun je makkelijk en overzichtelijk de vooruitgang zien.

Apparaat

Het horloge is qua maat precies goed. Ik heb een M, maar de maten S en L zijn ook beschikbaar. Via twee drukknopjes klik je de polsband vast. In het begin zul je vast denken dat hij veel te strak zit, maar hier wen je aan. Dit moet ook, want wanneer de polsband te los zit, kan de Polar je hartslag niet goed meten. Op zich is het drukknopjes idee vrij makkelijk, aangezien je de Polar simpel met een hand om kan doen. Maar helaas is hij wel al een aantal keer van mijn arm afgevlogen en merk ik dat de gaatjes waar je de drukknopjes in doet, na een tijdje wat soepeler worden.

Review Polar A360

De display is erg modern en de helderheid is meer dan voldoende. Het is niet al te uitgebreid, waardoor je het snel en makkelijk onder de knie krijgt. Op het startscherm zie je een percentage staan. Wanneer dit percentage bij de 100% is, heb jij je dagelijkse doel behaalt. Dit is af en toe nog een opgave. Via de knop op de zijkant ontgrendel je de Polar, en stop je de training als je hem langer ingedrukt houdt. Verder kun je makkelijk zien bij ‘Mijn Dag’ hoeveel je hebt verbruikt, hoeveel stappen je hebt gezet en hoe lang de trainingen duurde.

Om een training te beginnen druk je op het rode symbool ‘trainingen’. Hier kun je kiezen uit hardlopen, wandelen, krachttraining, fietsen, groepsles, overig indoor en overig outdoor.

   Review Polar A360

Dankzij de twee polsbanden in verschillende kleuren, kan ik dit horloge bij mijn sportoutfit matchen. Naast wit en roze zijn is er ook een zwarte kleur. Zelf ben ik meer dan tevreden over dit item. Het enige wat ik mis, is dat je er geen muziek op kunt zetten.

Het is gewoon en top ding. En dat merk je aan de prijs. In de Polar shop is deze sport gadget €199, maar dat is hij zeker waard wanneer je ziet hoe ongelofelijk veel je kunt leren over jouw eigen lichaam. Ik kan niet meer zonder!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge