Recept gezonde spring rolls

witHet kan bijna niet dat je het recept voor de vrolijke en vooral lekkere spring rolls niet voorbij hebt zien komen. Zie je ze niet op Instagram of Facebook, dan zie je ze wel in een reclame op televisie. Groot gelijk dat iedereen zo’n fan is van deze volgepropte rolletjes, vooral in dit seizoen. Ze zijn namelijk prima om te eten voor de lunch, maar ook ’s avonds bij een salade en een stukje vlees.

Het ligt er natuurlijk aan wat je als vulling gebruikt voor deze spring rolls. Maar degene die ik nu uit mijn keuken getoverd heb, zijn laag in calorieën, hoog in eiwitten en ze vullen enorm. Daarnaast kun je ook een dipsausje maken om dit gerecht nog iets op te fleuren. Deze heb ik zelf niet gemaakt aangezien ik al blij ben met een bakje soja saus. Wat hier ook erg lekker bij smaakt!
 

Ingrediënten spring rolls (3 rolls):

225 gram Huttenkase
1/2 komkommer
1/2 rode paprika
3 radijsjes
handje sla
6 surimi sticks
3 rijstvellen
peper en zout
citroensap
sesamzaadjes als topping

Bereidingswijze spring rolls (5 min):

Snij de komkommer, paprika, radijsjes, de sla en de surimi sticks in lange reepjes en leg alles klaar. Dompel een rijst vel 20 seconden in een schaaltje met water. Haal hem eruit en leg hem op een schone theedoek. Je zult denken dat het rijstvel nog niet zacht genoeg is, maar dat komt vanzelf.

Leg het rijstvel, die nu hopelijk wel zacht is, op een snijplank en breng in het midden met een lepel een laagje huttenkase aan. Hier leg je één derde van alle ingrediënten die je in reepjes hebt gesneden op en breng je het nog even op smaak met peper, zout en citroensap.

Tot slot, het dichtvouwen van jouw spring roll. Dit doe je precies zo als hoe het bij een loempia gaat. Vouw eerst de buitenkant naar binnen zodat het een randje over de vulling komt en vouw hem daarna dicht. Als topping gebruik je de sesamzaadjes.

Herhaal dit met de overige rijstvellen.

Spring Rolls

Ja, het is echt zo simpel. Spring rolls zijn een prima snack voor tussendoor, maar je kunt ze ook als sushi serveren voor visite. Daarnaast kun je de vulling op ontelbaar veel manieren maken en er heerlijke dipsausjes bij maken.

Eet smakelijk!

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge