Spinazie lasagne met huttekase recept

witVroeger at ik 2 a 3 keer per week spinazie lasagne. Puur en alleen omdat het heel makkelijk is om te maken, en het is ook nog eens erg lekker! Door de jaren heen heb ik steeds meer verschillende ingrediënten aan dit recept toegevoegd. Hierdoor is hij nog lekkerder geworden dan hij al was. Natuurlijk kun je zelf ook variëren met de ingrediënten die in deze spinazie lasagne gaan!

Ingrediënten spinazie lasagne (4 pers):

2 potten spinazie
500 gram kipfilet
8 tomaten
2 grote rode uien
pakje lasagnebladeren
zakje geraspte kaas
150 gram Huttekase of cottage cheese
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze spinazie lasagne (10 min):

Verwarm de oven op 180 graden en snij de kip, de knoflookteentjes, 4 tomaten en de uien in kleine stukken. De tomaat, knoflook en uien mogen echt goed fijn gesneden worden. Deze ingrediënten bak je goed door in een grote wokpan.

Wanneer alles goed gebakken is, voeg je de spinazie en de huttenkase toe en bak je dit nog een paar minuutjes mee. Zet een ovenschaal klaar en schep hier eerst een laag van de gebakken spinazie in. Hierop leg je de lasagne bladen, zorg ervoor dat deze elkaar niet overlappen. Hier ga je mee door tot dat de wokpan leeg is.

Nu gaat het zakje geraspte kaas eroverheen en snij je de laatste 4 tomaten in plakjes. Deze leg je tot slot op de spinazie lasagne. De lasagne gaat dan voor 25 a 30 minuten in de oven op 180 graden.

Je kunt op onwijs veel manieren variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld champignons, paprika of een groentemix toe, vervang de kip met gehakt of gebruik mozzarella of mascarpone in plaats van de huttenkase!

spinzie lasagne

Dit is een makkelijk recept waar je niet veel tijd voor nodig hebt, maar waar je wel ontzettend van kan genieten!

Eet smakelijk!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge