RECEPT: FRISSE LENTE SALADE

Met dat heerlijke zonnetje door mijn keuken raam, waan ik me al bijna op het strand in Mallorca.. Oke, niet te blij gaan Ky. Maar mensen, het lekkere lente weer komt er wel weer aan! Dus weg met die stampotten, zuurkool en al dat andere wintervoer. Tijd voor een frisse, kleurrijke en vooral heel erg lekkere salade vol goede voedingsstoffen.

Het leuke aan zo’n salade, is dat het binnen no time op je bord ligt. Na wat verzoekjes heb ik toch even stap voor stap uitgeschreven hoe je dit klaar kunt maken. 

Benodigdheden:

1 blikje tonijn (in water)
1 rijpe avocado
1 tomaat
200 gram gemengde sla
1 handje walnoten
Breng op smaak met bieslook, citroensap, peper en zout

Bereiding (5 min)

Stap 1. Was de sla en de tomaat goed in een vergiet en gooi deze daarna in een wat grotere kom waar je niet snel uit zult morsen.

Stap 2. Snij de rijpe avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd in de schil dunne reepjes. Schep hierna het vruchtvlees voorzichtig uit de schil en leg deze ook in de kom.

Stap 3. Open het blikje tonijn en giet het water af in de wasbak. De tonijn kan nu samen met de walnoten bij de salade gegooid worden. Tot slot kun je de salade op smaak brengen met bieslook, citroensap, peper en zout.

Easy as that. Enjoy!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge