Recept crunchy avocado frietjes

Ben je er nog niet over uit wat voor heerlijks jij dit weekend op tafel moet zetten? Dan heb ik misschien iets leuks voor jou! Lekker, gezond, origineel, kleurrijk en binnen 25 minuten staat het al op tafel. Zie hier, het recept voor c runchy avocado fries! Geloof me, ze zijn echt hemels. Lees snel verder voor het recept!

avocadooo

Benodigdheden (1 pers):

1 rijpe avocado
1 ei
50 gram bloem
1 boterham

vel bakpapier
bakplaat
oven


Bereiding (10 min + 15 min oventijd)

Stap 1.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de avocado voorzichtig doormidden, haal de pit eruit en snijd dunne reepjes van het vruchtvlees. Haal nu voorzichtig de schil eraf. Wanneer je een perfect rijpe avocado hebt zal dit makkelijker gaan dan wanneer de avocado overrijp is. Is dit het geval, schep de reepjes dan met een grote lepel uit de schil. 

Stap 2. Maak van de boterham fijne kruimels. Leg dan 3 kleine schaaltjes klaar waar de bloem, het (geklutste) ei en de broodkruimels in kunnen.

Stap 3. Nu komt het echte werk, dus bereid je voor op vieze vingers.

Leg het bakpapier vel op de bakplaat en spuit deze in met bakspray. Dompel de reepjes één voor één in de bloem, dan in het eigeel en tot slot in de broodkruimels. Leg de reepjes met genoeg tussen ruimte naast elkaar op de bakplaat.

Stap 4. De avocado frietjes gaan een kwartiertje op 180 graden in de oven. Bij minuut 7 moeten ze even omgedraaid worden voor een extra crunchy effect aan beide kanten. 

avocado

avocadofries

IMG_0145

Serveer deze heerlijke frietjes met rauwkost en een dipsaus naar keuze. Ik koos voor mijn zelfgemaakte bieten hummus en Franse magere kwark met wat chia zaadjes.

Eet smakelijk!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge