PROGRESSIE NA ÉÉN MAAND PERSONAL BODY PLAN

witMijn reis naar een betere versie van mezelf met de hulp van Personal Body Plan, begon inmiddels alweer één maand geleden. Jullie gaven na mijn onthulling over mijn start bij Personal Body Plan aan dat een maandelijkse update interessant zou zijn om te lezen. Ik ben samen met ruim 470 andere PBP’ers een trots lid van team 2 mei.

Ruim een maand geleden begon ik aan mijn eigen persoonlijke plan. Een plan die mij hopelijk zal helpen bij het behalen van mijn doelen en het streven naar een betere versie van mezelf. Want, wie wilt dit nou niet?

 

Mijn Personal Body Plan

4 mei, ik heb er zin in! Ik download direct de Personal Body Plan App en word lid van de #team2mei Facebook groep. Erg leuk om elkaar op deze manier te motiveren! Zo te lezen is iedereen een tikkeltje zenuwachtig maar vooral erg opgewonden om eindelijk te starten, just like me.

Samen met mijn coach Yoni, ga ik er deze zes maanden tegenaan! We richten ons in het begin op het kweken van spiermassa. Hier worden mijn macro’s ook op afgestemd. Niet wetende dat ik daarvoor hoog in mijn energiebalans zou zitten, waardoor ik iets zou aankomen. Ho stop, dit is niet wat ik wil. Na twee weken tijd en bijna twee kilo erbij, besluit ik om mijn coach te vertellen dat ik mijn plan toch iets aan wil passen. Want ja, de zomer komt eraan en dan wil ik er wel zo droog mogelijk bij lopen. Daar had ik wel wat eerder over na kunnen denken.. Gelukkig is dit geen probleem en zit ik na ongeveer twee weken in een negatieve energiebalans.

Personal Body Plan

Ik voel me prettig bij het idee dat er door PBP een soort schop onder m’n kont wordt gegeven en dat mijn coach er altijd zal zijn om vragen te beantwoorden. Maar alles is wel plotseling zo anders. Na altijd zelf bepaalt te hebben wat ik wilde eten, moet ik nu rekening houden met de beruchte balkjes. De roodgloeiende balkjes die iedere PBP’er aan het einde van de dag groen wilt hebben. Dit is wel iets waar ik aan moest wennen, maar wat nu uiteindelijk een dagelijks doel is geworden.

Daarnaast verschillen de trainingen ontzettend met mijn dagelijkse routine in de sportschool. Normaliter ben ik naast de handbal ook nog 5 a 6 keer in de week in de sportschool te vinden. Nu is dat verlaagd naar 3 keer een taining van ongeveer drie kwartier. Ik vind de trainingen een tikkeltje soft en vertel dit aan mijn coach. Yoni verteld mij dat ik nu nog in de eerste fase zit om mijn lijf te laten wennen aan de Personal Body Plan trainingen en dat de oefeningen en intensiteit later hoger worden.

Dit is ook wat er gebeurde. Mijn trainingsschema is nu van 3 keer trainen, naar 4 keer trainen gegaan en de trainingen zijn al een stuk zwaarder. Langzaam aan went mijn lichaam aan de voeding die ik dagelijks binnen krijg en ik merk dat mijn energielevel stijgt. Ik zit lekkerder in mijn vel en ben klaar voor het weegmoment!

 

Het meetmoment

Afgelopen weekend was het tijd voor mijn allereerste meting, en nerveus dat ik was. Na zelf al die tijd wat afgekloot te hebben in de sportschool en met mijn voeding, had ik nu eindelijk het gevoel dat het de afgelopen maand echt lekker ging. Ik zit lekker in mijn vel, hou me goed aan mijn voeding en ben regelmatig in de sportschool te vinden om mijn trainingen uit te voeren. Maar heel eerlijk, mijn resultaten vielen in mijn ogen behoorlijk tegen. Behalve dat de omtrek van mijn taille in een aantal centimeters is afgenomen, is de rest gelijk gebleven.

Maar toch ben ik niet heel teleurgesteld. Voor mezelf heb ik namelijk geen doelen gesteld qua omtrek of streefgewicht. Mijn metingen zijn niet waanzinnig veranderd. Maar ik voel me veel fitter, heb veel energie en eet heerlijk gezond. Mijn chronisch opgeblazen gevoel is eindelijk weg, mijn lichaam went langzaam aan alle veranderingen en ik merk toch dat de progressie van binnen een enorme positieve boost geeft.

Personal Body Plan

Laten we eerlijk zijn. Na één maandje zul je niet direct resultaten zien waar je U tegen zegt. Wel ben ik vooruit gegaan. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal ben ik gegroeid. Het is interessant om jezelf te zien ontwikkelen, je voeding bij te houden en steeds weer nieuwe dingen te leren.

 

Mijn doelen

Voor nu ga ik de aankomende maand knallen. Hiermee bedoel ik letten op mijn voeding, volop de trainingen doorzetten en vooral genieten. Zoals ik al in een eerdere blog vertelde, wil ik meer regelmaat creëren en daarbij dus ook vol gas gaan werken aan een betere versie van mezelf. Proberen te genieten van het moment en lekker in mijn vel zitten is iets waar ik veel voor over heb!

Jij kan trouwens ook met me mee doen! De inschrijvingen sluiten op 1 juni om 23:59 dus je moet wel snel zijn. Neem een kijkje op www.personalbodyplan.nl en schrijf je nog snel in!

En probeer te onthouden: Ieder lichaam is anders. Iedereen zijn Personal Body Plan zal dan ook anders afgestemd zijn en verlopen. Net zoals dat het lichaam tijd nodig heeft.  De een traint twee keer en mag 1700 kcal per dag, de ander traint 4 a 5 keer en mag daarbij ruim 2000 kcal per dag. Verschil moet er wezen, maar heb geduld!

Liefs,

Kyara

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge