Personal Body Plan update na 3 maanden

Vandaag is de dag dat ik alweer drie maanden bezig ben met mijn eigen Personal Body Plan. Wat gaat de tijd toch snel. En zoals belooft geef ik jullie daarom een maandelijkse update over mijn ervaringen en progressie. Lees je mee?

Personal Body Plan update

Wanneer je aan iets nieuws begint, zoals Personal Body Plan, wil je vanaf het begin tot het einde gaan knallen. Je wilt net zoals alle andere deelnemers met van die prachtige voor en na foto’s die je op social media tegenkomt, er met honderd procent tegenaan gaan en de beste resultaten behalen.

Ik was gemotiveerder dan ooit en begon daarom ook met veel energie en positiviteit aan mijn Personal Body Plan. De eerste maand ging top, voor mijn gevoel dan. Maar nu, achteraf, vraag ik me af of ik het niet beter wat rustiger aan kon doen. Het is namelijk nogal wat. Je veranderd je leefstijl, je eetgewoonte en je trainingen. Mijn leven stond even helemaal in het teken van Personal Body Plan. Ik hield me strikt aan mijn macro’s en trainde naast mijn geplande trainingen ook nog eens zelf suf in de gym. Ik stond ook nog eens dagelijks in de sportschool omdat ik het leuk vond, maar ook omdat ik sneller resultaten wilde zien.  En juist omdat ik mijn plan startte als een hyperactieve hyena, zakte mijn motivatie later in mijn schoenen..

Lees ook: Mijn paniekaanvallen en ik

Maand twee. Jup, ik sta nog steeds zes a zeven keer in de week in de sportschool. Nog steeds omdat ik het leuk vind, maar ook nog steeds om nog meer resultaat te zien. Mijn voeding is niet meer wat het was geweest in de eerste maand. Ik krijg vaker te maken met vreetbuien, waar ik eerder totaal geen last van had. Laat ik in maand drie nou net op vakantie gaan, waar ik helemaal los ging. Dat kan ook niet anders met een Spaanse familie en een oma die nog beter kookt dan meneer Ramsay. Maar goed, ik heb genoten en heb ook tegen mijn coach gezegd dat ik even een break wilde en gewoon rustig van mijn vakantie wilde genieten. Gelukkig begreep ze dat en hebben we na de vakantie de draad weer opgepakt.

Ik ben nu  bijna twee weken terug van mijn vakantie en ben geen grammetje zwaarder of lichter. Als ik terug denk aan maand een, en jou één tip kan geven, dan zou ik zeggen om langzaam te wennen aan het idee. Ga niet net zoals ik als een gestoorde gek tekeer omdat je na je Personal Body Plan perse de beste resultaten wilt behalen. Just take it easy, het is namelijk alles behalve makkelijk. Je moet niet alles meteen willen en direct resultaat willen zien. Het heeft zo zijn tijd nodig, dat weten alle PBP’ers als geen ander.

Lees ook: 5 redenen waarom ik een powervrouw ben

Ik wen langzaamaan weer aan een gezond ritme waarbij ik kan knallen in de sportschool en geniet van lekker en gezond eten. Ik ben er nog niet, maar ik ga er zeker komen.

 

Hieronder de verhalen van een paar andere PBP’ers.


Ik was al een aantal jaar bezig met fitness en gezonde voeding. Elke keer als ik op de weegschaal stond of een foto maakte zag ik bijna geen verschil en op dat moment dacht ik oke, nu ga ik er echt iets aan doen.

Vrienden van mij waren bezig met Personal Body Plan en dat wilde ik ook want dan kan ik behalen wat ik wil behalen. Per 2 mei 2016 ben ik gestart met Personal Body Plan en tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen spijt van. Het is echt een leefstijl verandering en geen dieet, daarom gaan veranderingen ook langzamer dan je eigelijk hoopt. De eerste maand ging voor mij heel goed. Ik verloor veel centimeters en zag enorme verschillen op mijn foto’s. Maand 2 daarin tegen niet. Mijn gezondheid werkte totaal niet mee en kon die maand heel weinig sporten. Naar allerlei onderzoeken kon ik eindelijk weer met goede gezondheid de draad oppakken en ben ik op weg naar een betere versie van mijzelf. Het is echt niet zo makkelijk zoals het altijd lijkt op social media. Je hebt echt dagen dat je het allemaal niet meer ziet zitten. Dit hoort bij je progressie en door Personal Body Plan leer je hiermee om te gaan.

Personal Body Plan

Ik ben zelf al heel erg trots op wat ik nu bereikt hebt. Weinig tot geen kilo’s kwijt maar wel heel wat centimeters en dat is ook zeker te zien op mijn foto’s. Elke dag is een gevecht maar elke dag word makkelijker en ik ga vol enthousiasme door met mijn progressie. Zelf kan ik personal body plan aan iedereen aanraden!

Lisanne, 23 jaar


Ik volgde Personal Body Plan al een tijdje op Facebook en elke keer als ik resultaten van andere voorbij zag komen, dacht ik dat wil ik ook.

Personal Body Plan

Na lang twijfelen heb ik besloten om toch mee te doen en tot de dag van vandaag heb ik geen spijt. Personal Body Plan is geen dieet, maar een leefstijl, dat is wat mij ook aantrekt in dit programma. Ik kan zelf bepalen wat ik eet, als ik maar binnen mijn caloriebudget blijf. Daarnaast vind ik de trainingsschema’s erg fijn en voel me na iedere training voldaan. Eerlijk gezegd is het geen makkelijk proces, ik hou gewoon erg van eten. Wat ik geleerd heb is dat als ik een off day heb, geniet ik er toch van en ga ik de dag erna gewoon weer verder met “gezond doen”. Ik ben nu op de helft en ben benieuwd wat de aankomende 12 weken mij nog gaan brengen.

Naomi, 21 jaar
@naomivdvleut


Meer dan eens zag ik de veelbelovende resultaten van Personal Body Plan voorbij komen op Facebook en Instagram. Ik was zelf al langere tijd bezig met voeding en training, maar toch lukte het mij niet om naar een blijvend resultaat toe te werken waar ik tevreden mee was. Mijn omgeving begreep mij niet: ‘Jij bent toch al hartstikke slank?’ en ‘Ik zou willen dat ik jouw lichaam had’ hoorde ik vaak. Enerzijds vond ik dit fijn om te horen, maar anderzijds wist ik dat ik mijn lichaam kon verbeteren en simpelweg gezonder wilde gaan leven.

Uiteindelijk hakte ik de knoop door en begon ook ik met mijn eigen Personal Body Plan. In het begin hield ik mij strikt aan alle richtlijnen en at ik alleen volwaardige, ‘gezonde’ producten. Mijn coach vertelde me dat ik ook best eens een minder gezonde keuze mocht maken. Eerst vond ik dat lastig, maar langzamerhand begin ik steeds meer balans te vinden. Ik geniet elke dag van heerlijke maaltijden en heb geen hongergevoel. Door deze manier van eten voelt Personal Body Plan absoluut niet als een dieet, wat het ook niet is, maar als een levensstijl. Daarbij komt dat de trainingen intensief en afwisselend zijn, wat er bij mij altijd voor zorgt dat ik met een voldaan gevoel de gym verlaat.

Personal Body Plan

Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn Personal Body Plan avontuur en zou het dan ook iedereen die nog twijfelt aanraden. Nu ga ik lekker genieten van een ijsje, want ja, dat kan en mag allemaal!

Pernilla, 21 jaar
@pernillaceline


Toen ik kennis maakte met Personal Body Plan heeft het voor mij niet lang geduurd om de stap te zetten om me ook daadwerkelijk aan te melden. Ik heb er nu, na twaalf weken, nog geen moment spijt van gehad! De eerste twee maanden heb ik geknald, daarna kreeg ik even een dipje. De trainingen zijn keer op keer geweldig en ik weet mezelf steeds weer te overtreffen. Ik had eventjes wat moeite qua voeding en kreeg wat meer trek in zoetigheid. Natuurlijk gun ik mezelf ook wel eens wat, maar dan met mate. Na het meetmoment bleken er toch wat centimeters en gewicht af te zijn en ik was aangenaam verrast toen ik mijn foto’s bekeek! Nu ik weet waar mijn struikelblokken liggen, heb ik na de meting weer zoveel motivatie en ga ik de komende tijd weer knallen om over vier weken weer meer resultaat te zien.

Het heerlijke aan PBP vind ik dat ik zowel mentaal als fysiek blijf groeien, lekker en genoeg kan blijven eten en dat ik eindelijk eens resultaat zie van al dat harde werken in de sportschool!

Viënna, 31 jaar


Ik ben nu 3 maanden bezig met Personal Body Plan. Door mijn resultaten hou ik het vol, want makkelijk is het niet. Voeding gaat wel steeds beter, als ik iets niet invoer dan weet ik eigenlijk al dat het ‘niet goed’ is om zo te zeggen. Je kan kiezen tussen tracken en de handpalm methode, in het begin hoorde ik steeds meer mensen zeggen dat ze zijn overgestapt naar het tracken. Waardoor ik mijn twijfels kreeg ‘zou de handpalm methode wel echt werken of waren als die resultaten op de site van PBP allemaal mensen die gekozen hadden om te tracken’? Nou met die vraag en twijfel heb ik de eerste maand gelopen. Tot het eerste meet moment, de handpalm methode werkt ook! Hierdoor ging ik ook met wat meer vertrouwen de tweede maand in.

Personal Body Plan

Ik ben inmiddels in week 13 en ben heel erg blij dat ik voor PBP heb gekozen. Eindelijk zie ik resultaten en als je vragen hebt kan je het aan je coach vragen, maar ook heb je veel steun van je team er wordt een Facebook pagina aangemaakt en een WhatsApp groep met allemaal mensen die tegelijk zijn begonnen. Ik upload iedere week op Facebook een soort ‘dagboek’ over hoe mijn week was m.b.t. Personal Body Plan. De berichtjes die ik daar krijgen motiveren mij weer, als ik even de motivatie kwijt ben. Personal Body Plan, ik vind het niet makkelijk, maar wel leuk! En de resultaten maken je heel erg blij. 

Zhengxi, 21 jaar
@ZhengxiVeldman


Ik hoop dat deze blogpost jouw twijfels weg konden halen en dat de knoop nu doorgehakt is. Ga jij beginnen met jouw eigen Personal Body Plan?

 

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge