Het echte leven achter de perfecte Instagram feed

Van mij mag het allemaal wel iets minder. Ik hou van mooie foto’s, echt waar, maar ik hou nog meer van échte plaatjes waar een verhaal achter zit. Als het dus even iets minder met me gaat, laat ik dat ook zien.

 

Moet alles perfect zijn?

De mooiste sixpacks en luxe leventjes die je bijna dagelijks voorbij ziet komen op Instagram zijn niet altijd zoals je denkt dat ze zijn. Het creëren van een perfecte Instagram feed en altijd maar een brede glimlach ophouden lijken tegenwoordig de belangrijkste dingen voor social influencers. Maar is dat nu echt zo belangrijk? Is imperfectie lelijk en moet alles altijd perfect zijn?

Waarom zou je je in hemels naam anders voordoen dan je eigenlijk bent? Een spiegelselfie in die in je bil gekropen sport tight posten tijdens het sporten, terwijl je eigenlijk languit als terror Jaap met een zak chips op de bank ligt te maffen. En dan ook nog onwijs gelukkig overkomen maar je je eigenlijk ontzettend alleen en ongelukkig voelt. Bloggers die doen alsof ze zakken met geld verdienen, iedere dag tientallen pakketjes binnenkrijgen en hun inbox overstroomd wordt door e-mails. En er dan bij vertellend dat ze het o zo druk hebben en echt even tot rust moeten komen. Hou toch op.

Ja, ophouden nu.

 

Een eigen blog beginnen

Natuurlijk zijn er Instagrammers, Youtubers en bloggers die het wel echt goed voor elkaar hebben, die gelukkig wél zichzelf blijven en er ook echt een goed centje mee verdienen. Daar mag je wat mij betreft super trots op zijn! Bloggen en een Youtubekanaal bijhouden is namelijk harder werken dan er gedacht wordt. Maar daarentegen blijft het ook een eigen keuze. En naast het feit dat je wel eens wat leuke producten opgestuurd krijgt en naar toffe evenementen mag, is het toch behoorlijk tijdrovend.

Er zijn ook steeds meer enthousiaste mensen die beginnen aan een eigen blog, wat mij betreft echt top is! Maar door het scheve beeld dat geschetst wordt door deze overdreven influencers, beginnen mensen vaak een blog voor de aandacht en het geld. Het geld dat waarschijnlijk niet eens gaat komen. Wil je een blog beginnen? Ik zeg doen! Maar doe het omdat je het wilt, omdat je je passie wilt laten zien en omdat je jouw creativiteit wilt uiten. Geloof me, als je het voor de gratis spullen en het geld doet, gaat het bloggen keihard tegenvallen.

 

Geleefd worden door Instagram

Ja. Ik durf te zeggen dat ik in het begin geleefd werd door Instagram. De drang om dagelijks content te plaatsen nam in mijn geval een tijdje de overhand, waardoor ik hier ook continu mee bezig ben geweest. Waarschijnlijk ben ik niet de enige die zich hierin herkent. We willen toch vaak ons gezicht laten zien, nieuwe foto’s schieten en die dan ook delen met onze volgers.

Langzamerhand vond ik mijn weg hierin, en besefte ik mij dat er belangrijkere dingen zijn dan een perfecte Instagram feed en het aantal verkregen volgers. Het is dat ik het onwijs leuk vind om foto’s en artikelen met jullie te delen, anders stak ik er ook niet zo onwijs veel tijd en moeite in. Op dit moment is het een automatisme geworden om weer eens wat van me te laten horen op Instagram en blijf ik dit ook met enthousiasme doen!

 

Liefde voor mijn imperfecties

Ik lieve mensen, ik blijf lekker mijn ding doen. Ik geniet van mijn chaotische Instagram feed, durf nog steeds mijn bezweette sport selfies met jullie te delen en probeer gezond te eten. Toch drink, cheat, luier en geniet ik daarnaast ook net zo hard. Echt waar, ik kan schransen jonge..

perfecte instagram feed

Mijn imperfecte Instagram feed, mijn spelfoutjes en mijn lack of filter skills zijn dingen waar ik totaal niet wakker van lig. Ik vind het zelf ook wel iets leuks hebben om mijn imperfecties met jullie te delen op Instagram.  Want jullie denken toch niet dat ik nooit in een keer een Tony reep eet of nooit een dag de sportschool oversla?  En een avondje stappen eindigt bij mij ook vaak met iets te veel wijntjes op. Let’s be honest, ik zal geen katerselfie op Instagram gooien, daar wordt namelijk niemand gelukkig van. Maar ik vertel jullie wel dat ik ook van een wijntje hou, of twee. Of dat ik weer een stuk van mijn Oreo Cheesecake achterover gooi en daarna een avondje ga bankhagen. Who cares, even serieus. En so what als ik volgers verlies, ik blijf tenminste mezelf. En het laatste wat ik ga doen, is mezelf voordoen als iemand die ik totaal niet ben en ook niet wil zijn. Ik wil dat mensen mij volgen om de persoon die ik ben, niet om de illusie die ik ”zogenaamd” probeer op te houden.

No hate

Waarschijnlijk krijg ik nu een paar boze bloggers op m’n dak, maar daar lig ik zeker niet wakker van. Het is oneerlijk om alleen de goede en ‘neppe’ kant van Instagram en het bloggen te laten zien. Het gaat namelijk niet alleen maar over rozengeur en maneschijn. En juist die kant moet naar mijn mening vaker worden laten zien.

Let’s keep it real,

Wil je nog een blog lezen waarin ik nog harder zeik? Klik dan even hier. Doei!

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    mendie
    november 20, 2016 at 12:59 pm

    Ik ben het helemaal met je eens. De druk tegenwoordig ligt zo hoog en hierdoor laten mensen een andere kant zien van hunzelf de perfecte kant om het zo maar eventjes te noemen.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge