8 voorbeelden van pakkende titels voor een blogpost

Iedere woensdag ochtend publiceer ik een nieuw artikel waarin ik mijn handige blogtips met jullie deel. In dit artikel deel ik mijn tips om pakkende titels voor een blogpost te bedenken. Deze kunnen je goed op weg helpen naar meer zoekverkeer en handige informatie!

Denk eens na voor jezelf. Wanneer klik jij op een random artikel die je voorbij ziet komen op social media of in Google? Je kijkt natuurlijk als allereerste naar de titel (en de afbeelding) van de post. Wees er daarom zeker van dat de door jou geschreven artikelen een titel hebben die de aandacht trekt en mensen nieuwsgierig maakt naar meer. Dit resulteert hoogstwaarschijnlijk in meer zoekverkeer en nieuwe lezers op jouw blog!

 

Pakkende titels voor een blogpost

1 | Lijstjes
Iedereen is helemaal gek van lijstjes waar je snel doorheen kunt lezen. En een titel kun je hierop heel simpel aanpassen. Denk aan een bucketlist, een boodschappenlijst of een lijstje met allemaal leuke ideeën voor een eerste date!

Voorbeeld: Buckitlist 12 hotspots in Amsterdam

pakkende titels voor een blogpost

2 | Persoonlijke vragen
Laat in de titel merken dat je iets belangrijks gaat vertellen of onthullen in de post. Dit is zeker een goede manier om potentieel lezers nieuwsgierig te maken zodat zij op jouw artikel klikken.

Voorbeeld: Yo Ky, hoe gaat het eigenlijk met je?

3 | Getallen en aantallen
Denk hierbij aan titels zoals 20 manieren om snel af te vallen of 8 tips om meer zoekverkeer te genereren. Uit onderzoekt blijkt dat getallen in een titel zorgen voor meer zoekverkeer.

Voorbeeld: 23 handige Facebook-groepen voor bloggers

4 | Het antwoord
Laat zien in de titel dat jij het antwoord hebt op een vraag die veel mensen zouden willen weten en ze triggert om op jouw artikel te klikken.

Voorbeeld: Hoe kom je van een kater af? of De tips om jouw 2017 knallend te starten!

5 | Sarcasme en ironie
Zorg dat mensen meteen een glimlach op hun gezicht krijgen bij het lezen van de titel van het artikel. Je mag best een grapje maken in een titel of juist een beetje sarcastisch zijn. Dat vinden mensen juist alleen maar leuk.

Voorbeeld: Waarom ik hardlopen kut vind

pakkende titels voor een blogpost

6 | Bijvoeglijk naamwoorden en overtreffende trap
Bijvoorbeeld super gaaf, onwijs lekkere of ontzettend handige blogtips. Overdrijf eens een keer om te laten zien dat dit het artikel is dat mensen moeten lezen.

Voorbeeld: Ben je een blogger? Dan MOET je deze handige blogtips lezen!

7 | Hoe?
Zelf merk ik dat de titels van de artikelen die ik schrijf die met ‘Hoe’ beginnen, drie keer zoveel bezoekers trekken dan de titels die niet in vraagvorm worden gesteld.  Vooral ook omdat ik al laat merken dat ik het antwoord op de vraag vertel in het artikel. Dat maakt mensen juist nieuwsgierig.

Voorbeeld: Hoe krijg je meer volgers op social media?

8 | Positiviteit
Makkelijk, snel, handig en goedkoop. Allemaal woorden die onze oren laten klapperen en ons ook hoogstwaarschijnlijk wat meer nieuwsgierig maken. En omdat wij Nederlanders alles het liefst zo makkelijk, snel en goedkoop willen, zullen veel mensen je artikel lezen.

Voorbeeld: Mijn 6 meest gebruikte en handige apps

pakkende titels voor een blogpost

9 | of juist negativiteit
Negativiteit is natuurlijk een groot woord. Maar een titel waarin je laat zien dat je praat over iets belangrijks of juist iets emotioneels, misschien wel met een belangrijke boodschap, is best bijzonder om te lezen. Lezers weten dat het moeilijk kan zijn om een stukje van jezelf bloot te geven op internet. Dat maakt het misschien ook speciaal om te lezen.

Voorbeeld: Je hebt maar een moeder, wees zuinig op haar

Dit zijn mijn tips voor jou om pakkende titels voor een blogpost te bedenken. Heb jij nog tips? Deel ze dan in de comments hieronder!

Meer blogtips:
1 | Hoe moet je eigenlijk beginnen met bloggen?
2 | 10 tips voor de beginnende blogger
3 | Hoe kies je een gratis WordPress thema?
4 | Hoe kan je geld verdienen met bloggen?
5 | Welke plugins moet je downloaden?
6| Hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn artikelen gaan lezen?
7 | 8 redenen waarom bloggen zo leuk is

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge