Netflix must see: 8 meeslepende films die je moet zien

Netflix must see

Netflix is naast chocolade mijn ultieme verslaving. Ook al volg ik liever series in plaats van het kijken van films, vind ik het som toch ook fijn om lekker op de bank te ploffen voor een goed verhaal. Hieronder vind je mijn Netflix must see rijtje van 8 verschillende films. Lees je mee?

 

Netflix must see

The Hurt Locker
In Irak gaat een groep soldaten op pad met een levensgevaarlijke opdracht. Midden in de bloedhete oorlog moeten zij op verschillende plaatsen bommen ontmantelen. Nadat er in de eerste scene een ontmanteling mislukt, overlijd de teamleider en wordt hij later vervangen door een nogal vreemde vent die veel heisa met zich meebrengt. De film zit vol explosies en actie waardoor je de hele film lang op het puntje van je stoel zit. De film is opgenomen in Jordanië heeft verschillende Oscar prijzen gewonnen.

Amerikaanse oorlogsfilm
Releasedatum: 11 februari 2010
2 u 11 min

 

Valkyrie
Tijdens de tweedenwereldoorlog wordt Kolonel Claus von Stauffenberg ernstig verwond en hierdoor terug gebracht naar Duitsland waar hij zich mengt bij het Duitse verzet. Hierin beraamd hij een plan genaamd operatie Walkurë (operatie Valkyrie) om Adolf Hitler te vermoorden om vervolgens het kabinet over te nemen. Vol Stauffenberg neemt hierbij verantwoordelijkheid voor het hele plan, maar ook voor de aanslag op Adolf Hitler.

Historische film
Releasedatum 25 december 2008
2 u 4 min

 

127 hours
Aaron is een klimmer en is gek op avontuur. Hij vertrekt zonder het iemand te vertellen naar de Blue John Canyon in Utah. Hij kent alle plekken, weggetjes en verborgen schoonheden tot op zijn duimpje. Maar wanneer hij daalt tussen twee grote rotsen gaat het totaal mis. Aaron valt naar beneden en beland op de grond samen met een gigantische kei die klem zit op zijn arm en tussen de rotsen. Hij probeerd alles om los te komen maar niets lukt. Uiteindelijk staat hij met nog maar één enkele keuze. Zijn arm amputeren..

Biografische dramafilm
Releasedatum:24 februari 2011
1 u 34 min

 

Beasts of no nation
Wanneer een burgeroorlog in Afrika een dorp aanvalt en hierbij tientallen families uit elkaar drijft, lukt het Agu (een west-Afrikaans jongetje) om te ontsnappen nadat hij zijn vader en broer geëxecuteerd zag worden en zijn moeder en zus zag vluchten. Hij wordt gevonden door een groep soldaten die hem meenemen en dwingen kindsoldaat te worden om mee te vechten in de oorlog.

Oorlogsfilm
Releasedatum: 16 oktober 2015
2 u 17 min

 

To The Bone
Ellen, een 20-jarige brunette, lijdt al langere tijd aan een eetstoornis. Met een vader die niet naar haar omkijkt, een stiefmoeder die niet helemaal helder is en huisgenoten met dezelfde problemen als zij, ziet ze het niet meer zitten. Ze belooft het beter te doen, maar blijft telkens gewicht verliezen. Meerdere keren hangt Ellen op het randje van leven of dood. Dankzij haar jongere zus ziet ze toch nog licht aan het einde van de tunnel.

Dramafilm
Releasedatum: 22 januari 2017
1 u 47 min

 

The other Boylen Girl
Mary Boylen wordt door haar oom en vader op het matje geroepen om ervoor te zorgen dat koning Henry VIII van Engeland, een mannelijke erfgenaam zal krijgen. Ook al is hij getrouwd, Mary probeert dit toch tegen haar zin in. Wanneer Mary een dochter krijgt in plaats van een zoon is de koning woest. Nu is het de beurt aan Anne Boylen om de koning van Engeland te verleiden om ervoor te zorgen dat hij een zoon krijgt.

Dramafilm
Releasedatum: 29 februari 2008
2 u 35 min

 

Kon Tiki
Deze film verteld het dramatische verhaal over de expeditie Kon-Tiki die Thor Heyerdahl met vijf trouwe bemanningsleden en tevens ook vrienden. Met een gammel vlot varen zij over een achtduizend kilometer lange oude route en komen zij drie maanden later aan op Raroia. Tijdens de tocht krijgen ze te maken met zeedieren, de hitte, storm en regen en gebrek aan voedsel.

Biografische avonturenfilm
Releasedatum: 28 maart 2013
2 u 0 min

 

The Impossible
Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een familie tijdens de tsunami in 2004.Na de tsunami werd de familie gescheiden en proberen ze elkaar weer terug te vinden. Ook al zijn zij gewond, vermoeid en bang. Vanaf begin tot eind zie je hoe heftig deze ramp is geweest en hoe onwijs veel levens erdoor af zijn genomen.

Dramafilm
Releasedatum: 17 januari 2013
1 u 54 min

 

Lees ook: Leuke Netflix series die je gezien moet hebben!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge