Mug cake recept met blauwe bessen en havermout

De mug cake, ik zie ze bijna dagelijks voorbij komen op  mijn Instagram. En ik moet eerlijk bekennen, dit is de eerste keer dat ik zelf aardig nieuwsgierig werd naar de smaak van dit schattige ontbijtje. Vandaag gaan we dus aan de slag met een mug cake recept!

Ik ben echt een ochtendmens en maak graag een feestje van mijn ontbijt. Wanneer ik er tenminste tijd voor heb. Gelukkig hoef je voor dit ontbijtje niet veel tijd vrij te maken en staat het binnen een mum van tijd voor je neus. Zelf gebruik ik voor dit recept blauwe bosbessen en banaan, maar die kunnen natuurlijk makkelijk vervangen worden door ander fruit. Hetzelfde geldt voor de walnoten. In plaats van deze noten kun je bijvoorbeeld hazelnoten of pecannoten gebruiken.

mug cake recept

Havermout bevat veel oplosbare vezels. Hierdoor zwelt het in de maag op zodat het hongergevoel langer weg blijft. Havermout is daarom een prima ontbijt om de ochtend zonder walvisgeluiden uit je buik door te komen. Er zijn nog tal andere redenen waarom je ontbijten met havermout een goede keuze is, maar dat leg ik in dit blogje uit! En niet te vergeten, voor de wat mindere ochtendmens kun je het natuurlijk de avond van te voren klaarmaken. Hiervoor hoef je het alleen nog eventjes in de oven of magnetron op te warmen. Top ontbijtje dus!

Mug cake recept

Benodigdheden:

1/2 banaan
Handje walnoten
1 ei
1/2 theelepel bakpoeder
2 eetlepels havermout
klein handje blauwe bessen
1 eetlepel kaneel

schaaltje of grote mok
magnetron of oven

Bereiding (3 min + 2 min oventijd)

Prak de banaan in een schaaltje. Voeg hier het ei aan toe en kluts dit stevig tot het een geheel wordt.

Voeg de havermout, walnoot, kaneel en bakpoeder toe en meng dit even goed door. Hierna kunnen de bosbessen er ook doorheen gemengd worden.

Zet het schaaltje voor twee minuten in de magnetron of zet hem 15 minuten in de oven op 180 graden.

Klaar? Keer het schaaltje om op een bordje of lepel jouw mug cake uit de mok.

Vergeet niet, er valt ontzettend goed te variëren met dit mug cake recept. Maak er dus vooral je eigen feestje van! 

♥ Eet smakelijk

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Sophie
  maart 17, 2017 at 8:55 pm

  Wat fijn dit recept. Ik hou echt van havermout. En dit is een lekkere variatie.

  • Reply
   Kyara Esteva
   maart 19, 2017 at 5:35 pm

   Je kunt in principe de walnoten, kaneel en de blauwe bessen weglaten of vervangen!

 • Reply
  Mary-Lou
  maart 17, 2017 at 9:55 pm

  Wow, dat klinkt echt super makkelijk. Ik heb hier een pakje liggen om uit te proberen, maar zo te lezen kan ik easy peasy zelf aan de slag. Moest trouwens erg lachen om je opmerking over de walvisgeluiden, haha. Ik vind dat altijd zo genant.

  • Reply
   Kyara Esteva
   maart 19, 2017 at 5:34 pm

   Is ook super makkelijk én erg lekker!

 • Reply
  Claudia
  maart 21, 2017 at 1:24 pm

  Wat een leuke blog heb jij zeg! Dit receptje sla ik op, want ik ben altijd zo inspiratieloos voor het ontbijt dat ik vaak uit frustratie maar niets eet.. Slecht! 🙁

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge