Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie recept

Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie

Dit is niet zomaar een Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie recept, dit is het lekkerste wat je ooit in je leven zult eten. Misschien verward de titel van dit artikel je een beetje, maar dat wordt allemaal helder zodra je de bereidingswijze stap voor stap hebt gevolgd. En geloof het of niet, je hebt niet alleen weinig ingrediënten nodig voor deze cheesecake brownie bar mounchou-achtige-taart (haha), maar het is ook binnen een kwartiertje klaar!

 

Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie recept

Ingrediënten bodem
brownie mix (dr Oetker)
(Bekijk op de achterkant wat je hiervoor nodig hebt. Waarschijnlijk roomboter en water)

Ingredienten beslag
300 gram monchou
250 gram mascarpone
150 gram suiker
eetlepel vanille aroma
2 eieren
3/4 van twee rollen Oreo koekjes

Ingrediënten topping
1/4 van twee rollen Oreo koekjes

Benodigdheden 
keukenmachine
grote kom
ovenschaal/springvorm
bakpapier
oven

Bereidingswijze monchoutaart-Oreo cheesecake-chocoladebrownie

Volg de instructies die beschreven staan op de achterkant van de brownie mix. Zelf heb ik hier ook nog een eitje doorheen geklutst om het mengsel iets gladder te krijgen. Giet dit, nadat je hem met bakpapier heb bekleed, in de springvorm/ovenschaal. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hem in te vetten. Mijn voorkeur gaat uit naar bakpapier omdat je de brownie er dan makkelijk uit kunt wippen.

Was de kom af of pak een schone om hier vervolgens de monchou en mascarpone tot een glad mengsel te kloppen. Voeg hier de eieren, nadat je ze hebt los geklopt, de suiker en de eetlepel vanille aroma aan toe. Roer dit samen nog even goed door tot een glad monchoubeslag

Pak de springvorm er weer even bij om 3/4 deel van de oreo koekjes te verdelen op het brownie gedeelte. Leg ze netjes naast elkaar en breek desnoods een paar koekjes in tweeën om op ieder plekje een koekje te krijgen. Giet hier overheen het monchoubeslag. Zorg ervoor dat alles bedekt wordt. Ook de randjes en hoeken van de ovenschaal. Strooi tot slot het overgebleven deel van de Oreo koekjes over de monchoutaart heen.

De monchoutaart, oreo cheesecake of browniebar (noem het hoe je het noemen wilt) mag nu voor 45 minuten in de oven op 170 graden. Je zult merken dat de bovenkant bruin kleur, maar de taart nog een beetje als een pudding heen en weer beweegt. Zet hem nadat hij is afgekoeld nog een uur in de koelkast.

Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie
Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie
Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie
Monchoutaart Oreo cheesecake chocoladebrownie

Hou jij net zo van oreo creaties als ik? Dan vind je dit en dit recept vast ook goddelijk lekker. Ik ben benieuwd wie er met dit recept aan de slag zullen gaan. Stuur je mij dan even een foto en of je het lekker vond?

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Fleur
  september 26, 2017 at 5:51 pm

  Oefh, dit is zo niet goed om te bekijken als je de hele dag door trek hebt omdat je gewoon alleen maar lekkere trek hebt. Dit ziet er héél smakkelijk uit!

 • Reply
  Madelon
  oktober 25, 2017 at 9:54 pm

  O heerlijk! Het water loopt me in de mond haha

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge