Mijn paniekaanvallen en ik

paniekaanvallen

Ze zijn er weer. Of ik kan beter zeggen dat ze langzaam terug komen. Mijn paniekaanvallen borrelen na ruim 3 jaar rust weer op en ik weet daardoor even niet wat ik er mee aan moet.

De eerste keer vergeet ik nooit. Het was een warme dag midden in de zomer. Het kwam uit het niets opzetten tijdens een saaie kantoor dag achter mijn computer tijdens mijn stage. Opeens voelde ik me gek en klonk er een hoge piep in mijn oren. Langzaam aan werd ik duizelig en gillend gek ik mijn hoofd. Ik liep naar het toilet en bleef een halfuur hyperventilerend op de wc-bril zitten. ”Ga ik flauwvallen? Wat gebeurd er? Ga ik dood of krijg ik een epileptische aanval?” Na rustig in en uit ademen verdween het gevoel, maakte ik mijn handen en nek nat en liep ik rustig terug naar mijn computer alsof er niets was gebeurd. Maar het gevoel was niet compleet weg. De rest van de middag bleef ik paranoia achter mijn bureau zitten.

Huilend kwam ik thuis terwijl mijn vader Spaanse les gaf aan goede vrienden. Ik kon het hen niet uitleggen. Het gevoel wat ik die middag voelde beangstigde mij zo erg, dat ik in eerste instantie dacht dat er iets niet goed zat in mijn hoofd. We besloten de morgen daarna direct de dokter te bellen. Gelukkig kon ik dezelfde dag nog langskomen.

Paniekaanvallen

Eenmaal aangekomen bij de dokter voelde ik me al snel op mijn gemak. Mevrouw N. is al mijn dokter zo lang ik kan herinneren en heeft mijn moeder ook gekend en behandeld. Ze wist ook hoe moeilijk ik het had na haar overlijden. Na een goed gesprek gehad te hebben, kreeg ik een A4tje voor mijn neus met een aantal meerkeuze vragen. Aan de hand van die vragen kreeg Mevrouw N. al snel een beeld van de situatie en wat er met mij aan de hand was. Ze schreef medicijnen voor die mensen met een heftige depressie ook krijgen. Ik voelde me helemaal wappie na het innemen van de medicijnen, maar ze hielpen gelukkig wel.

De angst overheerst op zo’n moment zo erg, dat ik helemaal gek word. Ik haat het gevoel dat ik de controle over mijn lichaam aan het verliezen ben. Want bij mij komt een paniekaanval niet ineens opzetten wanneer ik een spin zie of wanneer mijn huis in de fik staat. Mensen denken dat vaak wel. Ik kreeg mijn eerste paniekaanval door het opkroppen van emoties en stress. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een angst voor de paniekaanval zelf. Heel gek en moeilijk om uit te leggen. Maar nu ik er zelfs over schrijf voel ik alweer iets opborrelen.

Ze zijn weer terug

Afgelopen week liet ik mijn wimper-extensions zetten samen met mijn schoonzus. Als je dit wel eens hebt laten doen of bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, dan weet je dat je door de rust zo in slaap kunt vallen. En ik moest mijn ogen ook nog eens dicht houden, daarom was het voor mij heel moeilijk om wakker te blijven. We zaten met z’n drieën in de kamer, waardoor we af en toe aan het kletsen waren. Maar tijdens een stilte viel ik even weg. Ik schrok wakker nadat ze weer begonnen te praten en raakte in paniek. Ik lag daar, met mijn ogen dicht en voelde het weer opkomen. Ik heb dit drie jaar geleden ook meegemaakt bij de oogarts en ook toen raakte ik helemaal in paniek. Het meisje die mijn wimpers aan het opvullen was merkte dat het niet helemaal goed met mij ging en vroeg of ik oke was. Ik zei snel dat het wel ging maar even niet lekker werd. ”Rustig ademhalen Ky” dacht ik. Ik moest nog ongeveer een uur liggen, dus ik moest echt op mijn tanden bijten. Mijn buik maakte ongeveer acht salto’s, de piep in mijn oren kwam weer terug, mijn hoofd wordt enorm zwaar en ik had het gevoel alsof het ieder moment goed mis kon gaan.

Kutzooi. Ze zijn weer terug.

Dit ga je toch niet menen. Na er 3 jaar vanaf te zijn komt het opeens weer opzetten? Ik snapte er niets van. Maar toch denk ik nu dat weet waarom ik me weer zo voel de laatste weken. Paniekaanvallen kunnen namelijk ontstaan bij het gebruik van overmatig Cafeïne gebruik. En zoals de meeste van jullie weten lust ik geen koffie, maar gebruik ik zo af en toe wel een scoop Pre Workout voordat ik ga sporten. Ik ben daar twee maanden geleden mee gestopt, maar heb het sinds twee weken weer een paar keer gebruikt voor het sporten. Daar ga ik dus per direct mee stoppen om te kijken of de paniekaanvallen mij dan ook met rust laten..

Het gaat nu dus weer even niet zo lekker met me. Maar ik hou jullie zeker op de hoogte!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Christa
  juni 8, 2017 at 12:14 pm

  Paniekaanvallen zijn kut ..
  Ik weet er alles van! Rustig aan doen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge