Jaja daar is hij dan; mijn eetdagboek!

mijn eetdagboek

Waarom er altijd zo’n grote vraag is naar mijn eetdagboek? Ik heb werkelijk waar geen idee. Misschien omdat mijn Instagram vroeger alleen maar draaide om gezonde voeding, fitness en gezondheid. En alhoewel ik nog steeds 4 keer in de week aan krachttraining of crossfit doe en daarnaast ook 3 keer in de week op het handbalveld sta, liggen mijn interesses hier niet meer. Ik schrijf liever over andere dingen. Serieuze onderwerpen en een tikkeltje meer persoonlijk. Ik vind het leuk om mezelf open te stellen op mijn blog omdat ik daardoor uit mijn comfort zone stap en omdat ik mezelf wil blijven verbeteren en ontwikkelen.

Een tijd geleden heb ik al eens mijn eetdagboek gedeeld omdat daar zo’n grote vraag naar was en daarvoor ook nog een. Hier kreeg ik best lelijke reacties over omdat ik in plaats van eetdagboek, vreetdagboek had geschreven. Mensen vonden dat ik overdreef omdat ik de hele dag bijna niets at volgens hen. Totaal niet waar als je het mij vraagt. Hier kun je hem terug lezen trouwens.

Genoeg daarover. Vandaag deel ik mijn eetdagboek met jullie. Er is niets aan gelogen, ik heb stiekem ook niets weggelaten en ook niet anders gegeten dan normaal. Maar onthoud wel dat ik bijna iedere dag sport, en daarom ook meer moet eten. Als ik mijn fitbit moet geloven verbrand ik op een dag rond de 2500 calorieen. Daarom probeer ik dagelijks ook rond de 2000 binnen te krijgen. Soms zit ik daar ver onder, soms juist ver erboven.

 

Mijn eetdagboek

Ontbijt 11.00

Ik ben nooit zo’n persoon geweest die zijn bed uit rolt en direct iets naar binnen kan schuiven. Mijn laptop is het eerste wat ik pak. Meestal typ ik dan nog een nieuw artikel met een kopje thee en ga daarna pas iets ontbijten.

200 gram kwark
100 gram watermeloen
40 gram cruesli
Groot glas water

 

Lunch 12.30

Tot nu toe heb ik de hele ochtend gewerkt achter mijn laptop en begin ik wel weer een beetje trek te krijgen. Maar omdat ik in een lekkere flow zit met schrijven, besluit ik heel snel iets in elkaar te flansen en het achter mijn laptop op te eten terwijl ik doorwerk.

2 volkoren meergranen crackers van WASA met een beetje Philladelphia
2 gekookte eieren
1 tomaat
2 plakjes kipfilet
verse basilicum
Groot glas water

 

Tussendoor 15.00

Het is vandaag rond de 30 graden en het is snikheet. Ik zit sinds een uurtje in de tuin om bij te kleuren voor mijn vakantie. Ik zorg ervoor dat ik ieder halfuur een groot glas water naar achteren gooi. Maar met dit lekkere weer krijg ik al snel zin in een ijsje.

Een magnum met witte chocolade

 

Tussendoor 16.30

Ik geniet nog steeds van het zonnetje en krijg weer trek in iets kleins. Gisteren heb ik zelf Tzaziki gemaakt en ik herinner mij dat er nog een komkommer in de koelkast ligt. Heerlijke snack tijdens deze warmte!

Halve komkommer in schijfjes met zelfgemaakte Tzaziki

 

Avondeten

Het is nog steeds ontzettend warm en we besluiten vanavond gezellig buiten te gaan eten. Mijn schoonmoeder maakt een aardappelsalade en verder staat er rijst, boontjes, brood, veel rauwe groente en verschillende dipjes om tafel.

handje gemengde sla
50 gram tomaten
50 gram komkommer
zelfgemaakte tzaziki
2 volle scheppen zelfgemaakte aardappelsalade (met creme fraiche, spekjes, appel en bieslook)
drie stukjes plukbrood met zeezoutboter

 

Ik heb de hele dag in de zon gelegen, dus had daarom ook niet veel trek. Na het avondeten ging ik naar de sportschool en heb ik rond de 400 calorieën verbrand. De persoon met wie ik deze avond was wilde graag naar de Mc Donalds, en ik ging mee. Maar, ik heb mij sterk weten te houden en heb niets gegeten. Niet eens een patatje. En geloof me, dat was echt heel lastig. Ik wil de laatste week voor dat ik op vakantie ga een beetje opletten. Vandaar dat ik niets nam. Normaal gesproken heb ik ’s avonds, vooral na het sporten, nog wel trek. Maar vanavond zat ik echt nog vol van het avondeten.

Dus, dit was mijn eetdagboek. Hopelijk inspireert het jou of neemt het in ieder geval jouw nieuwsgierigheid een beetje weg!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge