Hoe zorg ik ervoor dat mensen mijn artikelen lezen?

Iedere woensdag morgen deel ik al mijn tips rondom het onderwerp bloggen. Vandaag geef ik mijn tips om ervoor te zorgen dat meer mensen jouw artikel gaan lezen. Want je wilt natuurlijk graag meer unieke bezoekers. 

Ook al geven we het niet snel toe, voor iedere blogger zijn unieke bezoekers en page views stiekem best belangrijk. Het geeft niet alleen zelfvoldoening voor het harde werk dat je in een artikel hebt gestoken, maar hoe meer bereik betekend automatisch ook dat jouw blog meer waard is en je dus een zakcentje kunt verdienen. En hoe leuk is het om van jouw blog je werk te maken?

 

Meer unieke bezoekers en page views

1 | De titel
Denk eens na voor jezelf. Wanneer klik jij op een random artikel die je voorbij ziet komen op social media of in Google? Je kijkt natuurlijk als allereerste naar de titel van de post. Wees er daarom zeker van dat een titel de aandacht trekt en mensen nieuwsgierig maakt naar meer.

2 | De afbeeldingen
Mooie foto’s fleuren een artikel op en ondersteunen het verhaal dat je over wilt brengen. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je gebruikt scherp en helder zijn en ook daadwerkelijk bij de tekst passen.

Meer unieke bezoekers

3 | SEO
Wanneer je mijn eerdere blogtips hebt gelezen, heb je als het goed is Yoast SEO geïnstalleerd en weet je ook dat een goede SEO alles is. Het is belangrijk om een pagina zo goed mogelijk te optimaliseren voor een beter zoekresultaat in Google zodat je uiteindelijk ook meer unieke bezoekers krijgt.

4 | Content
Wanneer leest iemand een blogpost? Niet wanneer diegene niet is geïnteresseerd in de onderwerpen waar je over schrijft. Zorg daarom dat je schrijft over onderwerpen waar lezers echt iets aan hebben.

5 | Opmaak en zinsopbouw
Het is natuurlijk belangrijk dat een artikel lekker is om weg te lezen en dat er hier en daar ook een klein beetje humor in te vinden is. De zinsopbouw hierin is zeker van belang. Een blogpost waarin de hoofdletters, komma’s en punten niet terug te vinden zijn, is natuurlijk alles behalve prettig om te lezen. Denk hierbij ook aan niet te lange alinea’s.

6 | Links naar relevante artikelen
Hiermee bedoel ik dat je in een blogpost linkt naar een ander artikel, zoals ik nu hier doe. Ik schrijf in dit artikel over verschillende tips die bloggers kunnen gebruiken. Dan is het voor mij logisch om te bedenken dat de lezers van dit artikel geïnteresseerd zijn in meer tips. Naar die blogposts toe linken is dan natuurlijk super slim om meer page views te genereren!

7 | Het delen van social media
En natuurlijk kun je social media tegenwoordig niet meer uitsluiten wanneer je een blogger of eigenaar van een website bent. Foto’s, video’s en artikelen gaan vaak viral en mensen delen en liken erop los. Via Facebook of Instagram kun je dus vrij eenvoudig nieuwe bezoekers ontvangen.

Dit waren de blogtips voor deze week. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad en je aan de slag kunt met jouw eigen blog zodat je meer unieke bezoekers krijgt. En wanneer je zelf een onderwerp weet waar je graag tips over wilt krijgen, laat het mij dan weten in de comments!

Meer blogtips:
1 | Hoe moet je eigenlijk beginnen met bloggen?
2 | 10 tips voor de beginnende blogger
3 | Hoe kies je een gratis WordPress thema?
4 | Hoe kan je geld verdienen met bloggen?
5 | Welke plugins moet je downloaden?

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Saar Vandegaer
    april 4, 2017 at 12:46 pm

    Handige tips! Deze onthou ik, want ik kan nog wel wat bijleren. Ik denk er niet zo veel bij na, maar die SEO tool lijkt me wel handig.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge