Meer tijd om te bloggen; 8 manieren hoe!

Iedere woensdag ochtend publiceer ik een nieuw artikel waarin ik mijn handige blogtips met jullie deel. Hoe krijg je meer tijd om te bloggen? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen! Deze kunnen je goed op weg helpen naar meer zoekverkeer!

Ik weet als geen ander dat je af en toe echt even niet meer weet waar je de tijd vandaan moet halen om te kunnen bloggen. Werk, school, sporten en een sociaal leven hebben is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Gelukkig heb ik door de jaren heen heel wat manieren gevonden om hier en daar toch wat extra tijd te vinden. En ik zou mezelf niet zijn als ik deze tips niet met jullie zou delen.

Meer tijd om te bloggen

1 | To do list

Zelf vind ik het fijn om iedere morgen wanneer ik achter mijn bureautje zit een to-do list te maken voor de hele dag, soms ook voor de hele week. Dan weet ik precies welke belangrijke zaken er gedaan moeten worden, welke artikelen en blogposts er af moeten zijn en wat ik nog meer moet inplannen voor social media.

Een to do list hoeft er ook zeker niet lastig uit te zien. Pak simpelweg een velletje papier en schrijf hier alle taken op die je die dag graag af wilt hebben. Tegenwoordig heb je ook onwijs leuke weekplanners die je helemaal kunt vol kliederen met taken die nog gedaan moeten worden.

2 | Tijd reserveren 

Heb je geen agenda? Meteen kopen! Echt, het scheelt zo onwijs veel qua rust in dat drukke koppie van je. Maak met een mooi kleurtje een blok aan in je agenda die de tijd aangeeft waarin jij gaat bikkelen voor je blog. Dit kan een halfuurtje zijn, maar ook vier uur. Je weet in ieder geval dat die tijd voor je blog wordt besteed zodat je niets ander is kunt plannen.

3 | Gebruik de momenten

Starten jouw lessen op school pas om elf uur, heb je nog een paar uurtjes tussen het werk en je training of ben je weer van plan om de hele zondag op de bank te gaan hangen? Nee, die uurtjes moet je juist gebruiken om te investeren in je blog zodat je weer lekker veel content kan maken.

4 | Voeg kleine taken samen

Het werkt veel overzichtelijker wanneer je alle kleine taken die je in je hoofd verspreid hebt over de hele dag, juist samenvoegt tot een geheel. Denk aan het maken van campagnemateriaal, het schrijven van een artikel, het maken van foto’s daarvoor én het beantwoorden van e-mails. Het werkt niet alleen veel overzichtelijker, je hebt de rest van de dag nog veel tijd over voor andere dingen!

5 | Ochtend mens?

Ben je een echt ochtendmens? Doe is gek en zet dan gewoon je wekker eens een keer om zeven uur ’s morgens voordat je moet werken of naar school moet gaan. Je kunt lekker vooruit werken in bed met je laptop op schoot en je hebt de rest van de dag nog helemaal voor je. Heerlijk toch?

meer tijd om te bloggen

6 | Netflix & chill

Ben ik de enige die echt verslaafd is aan Netflix? Voor ik het weet heb ik in twee dagen tijd weer een seizoen van Pretty Little Liars gezien en ben ik alweer begonnen aan Thirteen Reasons Why..

Een Netflix verslaving bestaat echt, en je bent er zo een paar uur per dag aan kwijt, en dat is toch best zonde. Wees eens streng voor jezelf en zie netflix als een beloning na het harde werk dat je in je blog hebt gestopt. Één aflevering na het afmaken van drie nieuwe artikelen?

7 | Werkplek

Een rustige en fijne werkplek helpt ook motiverend om weer aan de slag te gaan. Zorg dat deze plek netjes en overzichtelijk is zodat je alles makkelijk kan vinden. Je hebt natuurlijk niks aan een bureau vol post-its en stapels papieren. Chaos op je werkplek is chaos in je hoofd.

Bewaar ook niets voor later. Ben je met iets bezig? Handel het dan meteen af en ruim meteen op wat je niet meer gaat gebruiken. Ruim ook een keer die ene kast op en gooi alles wat niet meer nodig is weg.

8 | Blijf genieten

Bloggen is iets dat je met plezier doet én waar ook aardig wat tijd in gaat zitten. Besef dit dan ook goed. Ik heb zelf ook al duizenden keren gezegd dat wanneer je voor het geld en de gratis goodies begint met bloggen, het zwaar tegen gaat vallen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en krijg je nu meer tijd om te bloggen!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge