Maandag begin ik echt

wit

Zo lang ik me al kan herinneren hoor ik veel mensen om me heen zeggen dat ze gezonder willen gaan leven. Meer gaan sporten en minder zullen snoepen. Dat ze het roer nu echt gaan omgooien.

Maar nu echt.

”Maandag ga ik echt beginnen!” wordt er dan volmondig en trots tegen mij gezegd. Maar waarom dan maandag? Er is dan een nieuwe week begonnen ja, maar wil je nu dan nog een paar dagen lang schransen waar je nog meer spijt van gaat krijgen?Waarschijnlijk duw je op de veelbelovende maandag morgen nog een Milka reep achter je kiezen en zeg je ”Laat ook maar. Ik begin 1 januari 2017 echt”.

Maar dan echt.

Vrij hilarisch. Want ik betrapte mezelf er gisteren toevallig ook op. Ik begin morgen met mijn nieuwe schema, zei ik. Maar waarom begon ik gisteren eigenlijk niet? Zit het dan zo in ons hoofd gestampt dat we de week fris moeten beginnen?  De overgang van zondag naar maandag is en blijft zwaar. Misschien komt het daardoor. De zondag wordt vaak gezien als mooie en relaxte dag. De maandag staat daarentegen vaak voor werk en stress. Maar waarom zijn we zo goed in het bedenken van iets waar we zo graag voor willen gaan,  maar zetten we dat 9 van de 10 keer niet door?

 

”Vanaf maandag ga ik gezonder eten”

”Ik ga vanaf maandag weer sporten”

”Geen alcohol meer vanaf maandag”

 

Herkenbaar? Durf je niet te beginnen en denk je dat het toch niet gaat lukken? Ben je bang voor het kritiek van anderen? Is de moed je in de schoenen gezakt omdat het al meerdere keren is mislukt of is het toch omdat het zelfvertrouwen niet meer is wat het is geweest?

Laat ik even keihard en duidelijk zijn, het komt je niet aanwaaien. Geen moeite doen maar wel zo snel mogelijk af willen vallen of spieren op willen bouwen bestaat niet. Het gaat voornamelijk om de mindset die je hebt, hoe sta jij erin? Zelfvertrouwen en discipline zijn twee ontzettende belangrijke eigenschappen die je nodig zult hebben om je doel te behalen. Laat die smoesjes achterwegen en stop met het uitstellen. Stel je doel vast, maak een plan en ga ervoor! Omring jezelf in een motiverende omgeving en laat vooral de mensen om je heen weten wat jouw doelstellingen zijn, zodat zij je kunnen steunen.

Neem niet direct te veel hooi op je vork maar bouw het langzamerhand op. Stel geen bizar hoge eisen en verwachtingen voor jezelf. Zie het als een projectje waar je aan werkt wat je in stukjes hakt.  Beweeg lekker, eet gezond en geniet!

Gaan we er weer tegenaan?

Toch nog wat tips nodig? Lees dan deze post!

Liefs,

Kyara

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge