Ik was altijd de grote zus, maar nu voel ik me klein

Met een kop groter dan vorig jaar stapt hij nu in het vliegtuig met z’n vrienden richting Lloret De Mar. De plek waar een Duitse balkonspringer om het leven kwam, de plek waar een paar dagen geleden in een hotel een heel plafond naar beneden viel en de plek die bekend staat door het brute uitgaansgeweld. Kort geleden overleed een Italiaanse man midden op straat door een aantal Russen die zo vaak tegen zijn hoofd aan trapten dat hij de verwondingen niet overleefde en kwam te overlijden in het ziekenhuis. De maandag daarop verspreidde de camerabeelden van dit verschrikkelijke moment zich al snel. Want niemand hielp. Mensen stonden stil rondom het gevecht en pakten massaal hun telefoon om het drama te filmen.

Lees ook: You ask… I tell!

Misschien ben ik een overbezorgde zus en een enorme aansteller, maar wanneer ik hieraan denk word ik bang. Bang omdat mijn kleine broertje tussen dat tuig komt te staan en misschien ook wel een tik voor z’n kanis krijgt. Ik bedoel, als je alleen al zou zien wat hij en z’n vrienden aanhadden onderweg naar Schiphol en in het vliegtuig, dan moet ik eerlijk zeggen dat ik hem ook wel een mep wilde geven. De foto’s bespaar ik jullie. En heel eerlijk, z’n vrienden zijn heel lief enzo, maar ook wel echt een stelletje debielen bij elkaar. Ik zag namelijk een biertrechter verdwijnen in zijn koffer, en zag het alweer helemaal misgaan in die villa met tien van die gasten. Red cups, drankspelletjes, peerpong, jacuzzi.. Zie je het al voor je?

Voor zijn vertrek gaf ik hem als grote zus wel nog een aantal regels mee waar hij zich aan moest houden. Onder andere nooit alleen naar huis gaan ’s nachts, geen ruzie zoeken met z’n kleine kippenarmpjes en geen seks zonder condoom. Hoogstwaarschijnlijk lopen alle hormonale pubers in Lloret De Mar toch alleen al een soa op wanneer je een stap over de drempel van de Bumpers zet. Dus als dat het enige is waar ik mij zorgen om hoeft te maken vind ik het helemaal mooi.

Heel stiekem hoop ik dat hij iedere dag gewoon zandkasteeltjes gaat bouwen, naar een waterpark gaat en ’s avonds rond een uurtje of tien al lekker gaat slapen. Maar dan besef ik mij opeens dat hij al achttien is en niet voor niets gisteren nog naar de kapper is gegaan. Ze moeten natuurlijk ook achter de meisjes aan..

Liefs,
Je grote zus

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Ilona Wielinga
    augustus 20, 2017 at 11:26 am

    Aah ik vind het wel lief dat je je zorgen maakt om je broertje 😉 Maar het komt vast wel goed met hem! Hij komt misschien een vriendin rijker (of een seksavontuur, kan ook) terug maar verder overleeft hij het vast wel. Hij heeft 9 andere vrienden mee die hem kunnen beschermen!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge