Lief voor je lichaam op reis

Body & Fit korting

Rianne is een van de gastbloggers die het team van Norecipeforlife.nl versterkt. Rianne, ook wel ‘The Fit Explorer‘, is een toerisme studente die vandaag haar tips deelt om liever voor je lichaam te zijn op reis!

Als je dit leest, stap ik bijna in het vliegtuig naar Zuid-Afrika of ben ik er misschien al. Vooral met dit Nederlandse weer zie ik mezelf al helemaal liggen. Aan een turquoise zee, een cocktail in m’n hand en een slap, maar vermakelijk boek in de andere. ’s Avonds er lekker op uit om de lokale keuken te proberen en ook een dag in de stad roept om een gebakje tussendoor. Het hoort allemaal bij vakantie: genieten, alles mag, alles kan. Maar toch voelen mensen zich weer schuldig als ze thuiskomen, want ze zijn aangekomen. Wat helemaal niet gek is. Maar met deze tips blijft dat schuldgevoel lekker achterwege, dus lees snel mee!

 

1. Neem voorverpakte tussendoortjes mee

Lang niet alle landen kennen de verpakte granen- of mueslireep. Je moet dan meteen een heel pak kopen met losse koekjes, die je nou niet even 1, 2, 3 in je tas stopt. Wat doe je dan? Ach, dan maar een ijsje, of een wafel op de hoek van de straat. Absoluut niet erg voor een paar keer, maar als je twee weken op vakantie gaat en je doet het iedere dag, dan is het wat minder fun voor je lichaam. Stop dus thuis een paar voorverpakte repen in je tas, zodat je er altijd eentje bij je hebt en je niet onnodig iedere dag slechte snacks naar binnen propt.  Denk bijvoorbeeld aan de handige eiwitrepen van Body & Fitshop!

 

2. Meer eten is juist goed!

Mensen zijn op vakantie veel actiever dan in het dagelijks leven [1]. Je struint van ’s ochtends tot ’s avonds de stad door, je maakt een ellelange wandelingen over het strand of je beklimt een berg. Niet echt dingen die je thuis snel zou doen! Je verbrandt hierdoor over het algemeen meer calorieën, dus je moet je lichaam ook meer blijven voeden. Eet je te weinig, dan zul je merken dat je duizelig, lusteloos en slap wordt. En dat wil natuurlijk niemand op vakantie. Dat tweede ontbijtje of een uitgebreide lunch is dan echt niet meer zo erg!  Zorg natuurlijk wel dat je bewuste keuzes maakt en niet lege calorieën gaat eten waar je lichaam niets aan heeft.

 

3. Veel drinken

Deze staat een beetje in lijn met punt 2. Door je activiteit op reis heeft je lichaam meer vocht nodig om te blijven functioneren. Ben je op zomerbestemming? Dan zweet je een groot deel van de dag door de warmte en zon. Ben je juist op wintersport? Ook dan is drinken belangrijk – je lichaam is van binnen hard aan het werk om alles op temperatuur te houden en hiervoor gebruikt het alle beschikbare bronnen. Je zult hierbij dus niet dezelfde dorst hebben als op een zonvakantie, maar daarom is het dus nog belangrijker dat je regelmatig drinkt [2]. Ongeacht vakantiebestemming: zorg dat je altijd een flesje water in je tas hebt en drink!

Tips om vaker en meer te drinken lees je hier!

 

4. Kies voor vis

Of je nu iedere avond een ander restaurantje op zoekt of dat je aanschuift bij een dinerbuffet in het hotel: er zijn altijd bewustere keuzes. Laat een keer dat speklapje staan en kies voor een visje of bestel een pasta in plaats van pizza. Daar komt weer het motto ‘gezond eten is niet altijd vies’ om de hoek kijken. Maak vooral in kustplaatsjes gebruik van de vis, want hier is het vaak hun specialiteit.

 

5. Laat die strakke broek nog even liggen

Op vakantie houdt je lichaam vaak meer vocht vast, waardoor je lichaam een beetje opzwelt [3]. Misschien ken je dat ook wel een beetje in de zomer van Nederland, als je je sneakers ineens een stuk moeilijker aan krijgt. Dit heeft puur te maken met het temperatuurverschil en daarbij eet je vaak in het buitenland ook veel zouter dan dat je thuis zou doen. Wacht dus nog even een paar dagen met die skinny aantrekken, maar laat je lichaam even rustig aanpassen. Zolang jij die broek niet aantrekt, weet je ook niet dat hij (waarschijnlijk) niet past.

 

6. Maar kom op.. het is vakantie!

Dus laat niet alles staan voor het #fitgirl leven op je Instagram. Geniet ervan! Als je jezelf allerlei regels op gaat leggen, dan kan ik je alvast een ding zeggen: dat wordt geen leuke vakantie. Je zit jezelf alleen maar dwars en de lekkerste dingen gaan aan je neus voorbij. Je bent in het buitenland, dus neem het ervan! Straks moet je weer in je normale ritme en dan kun je niet even een lekker ijsje halen om de hoek. Wees dus absoluut niet te streng voor jezelf en vindt gewoon een mooie balans waar jij je op reis én bij thuiskomst goed bij voelt. Die 2 weken maken echt niet zoveel verschil hoor.

Volg Rianne ook op Instagram!

 


Bronnenlijst

[1] http://www.libelle.nl/lekker-in-je-vel/aankomen-op-vakantie
[2] http://www.wearetravellers.nl/europa/zo-overleef-jij-het-extreme-weer-in-lapland/
[3] http://www.libelle.nl/lekker-in-je-vel/aankomen-op-vakantie

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge