Er hangt een dikke vette portie vruchtbaarheid in de lucht

jong moeder worden

Schrik niet. I’m not preggo. Maar daar wil ik het wel even over hebben. De laatste tijd kom ik namelijk iedere dag weer een nieuwe vorm van geluk tegen. De ene dag staan er ongeveer zes berichten onder elkaar over zwangerschappen, echo’s en babyshowers op mijn tijdlijn. De andere dag bots ik tegen vier verschillende jonge vrouwen aan met reusachtige buiken. Ga ik er nu expres op letten of hangt er gewoon een dikke vette portie vruchtbaarheid in de lucht? Het enige wat ik op zo’n soort van confronterend moment kan denken is ”ik ben nog maar 21, chill ‘m ff”. Ik voel een soort groepsdruk maar toch ook weer niet.

Vriendinnen van vriendinnen, kennissen, collega’s, ze worden de laatste tijd allemaal zwanger. Echt, ze schieten als wortels uit de grond. De wereld wordt een stuk rijker aan newbie milfjes. En ik vind het allemaal hartstikke leuk! Al die vooroordelen over jong moeder worden hadden we moeten laten liggen in 1980 samen met de fannny packs. Jong moeder worden heeft vast zijn voordelen maar ook zeker zijn nadelen. Toch denk ik wanneer het moment daar is dat je zo’n kleintje in je armen houdt, alle nadelen wegvallen en je een vermoeid gelukkig hoopje bent in dat (ziekenhuis)bed.

Lees ook: Ik was altijd de grote zus maar nu voel ik me klein

Het geluk hebben om vroeg zwanger te raken is tegenwoordig dus blijkbaar een onbewuste hype, of niet.. Begrijp me niet verkeerd. Ik weet dondersgoed dat je maar net het geluk moet hebben om zo’n wondertje te mogen krijgen en ik probeer ook een beetje op te letten met wat ik allemaal wel en niet moet zeggen. Jong moeder worden of überhaupt zwangerschap blijft toch een gevoelig onderwerp. Maar verdikkeme hey, mijn eierstokken beginnen te klapperen door al die zwangere jonge buikjes om me heen. Als mijn vriend dit leest krijt hij waarschijnlijk een hartverzakking, Maar hij hoeft zich niet druk te maken. Ik persoonlijk wacht er het liefste nog even een aantal jaar mee.

En trouwens, het is misschien typisch Amerikaans, maar een babyshower of gender-release-partay organiseren lijkt mij echt helemaal geweldig. Dus girlfriends, als jullie dit lezen en jullie vriend schiet binnenkort raak, laat dat dan maar aan mij over!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge