”Ik zou echt omvallen”

wit

Al die lieve reacties en mailtjes die ik dagelijks krijg, doen me altijd zo ontzettend goed en ik kan daar echt heel vrolijk van worden. Maar gisteren was het helaas een ander verhaal… Ik werd er zelfs een beetje verdrietig van. Om wat duidelijker te zijn: Op de foto die ik poste was te zien wat ik allemaal zou eten die dag (tot het avondeten). 

Wat weinig
Ik ben benieuwd naar je calorie-inname
Ik zou echt omvallen
Hoe kan je zo weinig eten?

Het kwam bij mij op een manier over alsof mensen dachten dat ik een eetstoornis zou hebben. Misschien ligt het aan mij, maar ik werd er behoorlijk door aangeslagen. Waardoor ik de foto een paar uur later heb verwijderd. 

Ik eet niet mega veel maar ook zeker niet weinig. En nee, ik heb geen honger. 

Als ik iedere dag honger zou hebben omdat ik te weinig eet, was ik allang veranderd qua voeding. Maar ik kan wel leven op een eetschema als dit. En dat betekent helemaal niet dat ik iedere dag hetzelfde eet, totaal niet. Ik eet iedere dag anders en probeer ook zoveel mogelijk te variëren met mijn dagelijkse voeding. Er zijn ook zat dagen dat ik zo een Tony reep of pak koekjes achterover kan gooien. En er zijn dagen dat ik blij ben omdat ik zo’n lekkere dag heb gehad qua eten en m’n training. Het enige wat ik wilde doen is het beantwoorden van de vraag die ik vaak van jullie krijg: “‘Kyara, wat eet jij eigenlijk op een dag?” 

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat dit niet betekent dat jij dit ook moet gaan doen of eten. Want vaak krijg ik ook het gevoel dat alles maar klakkeloos wordt overgenomen. En dat is precies wat ik niet wil. Dat er dan aan mij gevraagd wordt hoeveel calorieën ik binnen krijg. Maakt dat uit? Laten we even duidelijk zijn. Misschien kan jij dagelijks wel 2500 calorieën binnen krijgen zonder aan te komen. Ik ben dan bijvoorbeeld al over een maand tonnetje rond. And correct me if i’m wrong, maar ieder lichaam is anders. Ieder lichaam is uniek. 

En nee, ik heb hier (nog) geen studie voor gedaan maar ik weet wel wat goed is voor mijn lichaam. Dit is dan ook de reden dat ik nog extra voorzichtig ben op het gebied van voeding adviezen. Ik spreek op dit moment nog uit eigen ervaring en leer van andere bloggers die hier wel voor geleerd hebben.

Boos ben ik echt totaal niet (ook al schrijf ik dit met enorm veel frustratie en kom ik daardoor wel een beetje boos over, sorry) en ik vind jullie nog steeds even lief. Hopelijk zie ik dit he-le-maal verkeerd, ben ik gewoon een dramaqueen en waren het gewoon lieve en bezorgde reacties, maar dat is echt niet nodig! Het gaat prima met me en ik ben happy. Ik moest alleen even m’n ei kwijt en laten weten dat zulke reacties keihard aan kunnen komen. Niet alleen bij mij, maar bij veel meer mensen. Zelf dacht ik dat ik hier wel goed tegen zou kunnen, maar het heeft toch wel de hele dag rond gespookt in m’n hoofd. Ik weet dat ik daar mee om moet kunnen gaan omdat niet iedereen dezelfde mening kan delen..

Laten we gewoon een beetje lief zijn voor elkaar!

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Eline
  maart 18, 2016 at 10:57 pm

  Mooie blog! Ik volg je sinds vandaag en vindt het super dat je dit deelt. Levensstijlen zijn voor iedereen anders en wat voor iemand anders weinig lijkt kan voor jou juist perfect werken! ? Ga zo door, je bent super bezig! X

  • Reply
   Kyara Esteva
   maart 19, 2016 at 7:53 am

   Hoi Eline, wat een tof berichtje!! Super lief.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge