De nieuwe hype: sorry, ik heb het te druk

ik heb het te druk

Rianne is een van de gastbloggers die het team van Norecipeforlife.nl versterkt. Rianne, ook wel ‘The Fit Explorer‘, is een toerisme studente die absoluut niet stil kan zitten. Daarom is zij vaak in de sportschool, in de keuken of aan de andere kant van de wereld te vinden. Dit blogtalentje doet niets liever dan haar ervaringen op papier te zetten om jou te inspireren. Volg haar dagelijkse avonturen via haar Instagram account!

 

Sorry, ik heb het te druk

Hoe was je dag en wat ga je vanavond doen? Misschien heb je wel een heerlijk avondje vrij. Ga je gezellig naar de bios met je vriend(in), lekker Netflix aan of naar de kroeg? Of zit je, net als ik nu, te werken? Ben je blogs aan het schrijven, foto’s aan het bewerken van je baksel van vanmiddag of werk je je Instagram bij (die moet ten slotte perfect zijn)? Hier gaat onwijs veel tijd in zitten en ook ik maak me hier schuldig aan. Af en toe merk ik dat ik mezelf voorbij ga en dat ik meer van mezelf vraag dan dat ik kan. Dat ik meer meetings plan dan dat mijn agenda trekt. Ik kan me dan echt inspiratieloos en gestrest voelen. En met mij tientallen, misschien wel honderden anderen. Maar waarom? Waarom voel ik, en misschien jij ook, de drang om zodanig een prestatie te leveren dat we ’s avonds tot laat doorwerken, naast onze studie en baan?

Het is wetenschappelijk aangetoond dat we de laatste jaren ergens bij willen horen. [1] We willen een groepsgevoel voelen, weten dat we er niet alleen voor staan en ambitie uitstralen. Kijk maar eens naar het hele ‘fitgirl’ begrip; bizar hoeveel meiden zich hierin herkennen, terwijl er geen officiële definitie voor is. Het is simpelweg het delen van een passie voor sport en een gezonde lifestyle. Women’s Health schreef al eerder dat het iets te maken heeft met het vrouwelijk verantwoordelijkheidsgevoel en eigenwaarde. Niets mis mee natuurlijk, zolang het niet uit de hand gaat lopen. En dan heb ik het niet over sterke politieke overtuigingen over of The Green Happiness nu goed is of niet, maar vooral over het te hard werken om bij die ene community te horen. Tegenwoordig lijk je er alleen nog maar bij te horen als je iets hebt bereikt of als je hard aan de weg timmert. Als je ambitieus bent en bereid om alles ervoor aan de kant te zetten. Hoeveel mensen hebben een eigen blog, zijn ineens voedingsexpert en hebben een model-waardige Instagram? Druk zijn is een hype, daar kunnen we niet omheen. Het is alleen aan jou hoe jij hiermee omgaat.

 

Ben jij druk met druk zijn?

Vandaar vraag ik me af: wat ben je aan het doen nu en wat staat er op je planning? Als je antwoord op die vraag een antwoord bevat die op ‘Netflixen’, ‘kroegje’ of ‘naar bed gaan’ lijkt: je hebt mijn dag zojuist een stukje beter gemaakt. Goed dat je jezelf dat gunt! Is je antwoord ‘werken’, in welke vorm dan ook, dan heb ik even met je te doen. Begrijp me niet verkeerd – ik vind ‘girlbosses’ onwijs tof en ik heb er respect voor als je op jonge leeftijd al iets groots bereikt hebt, of dat grootse nou in bezoekersaantallen is of een persoonlijke overwinning. Maar ik weet ook wat daaraan vooraf gaat en hoe erg je daaraan onderuit kunt gaan. Leg (na het lezen van dit blog natuurlijk) je laptop even opzij. Schenk een wijntje in voor jou en je moeder, pak de fiets naar je vriendin of zet een ouderwetse chickflick op met een bak popcorn en geniet van een avondje niets doen.

Wist je dat je met regelmatig een dagje vrij juist creatiever wordt? Je wordt dan veel meer beïnvloed en geïnspireerd door je omgeving, waardoor je enthousiaster te werk gaat en de kwaliteit van je werk omhoog schiet. Daarnaast wil ik, en jij hoop ik ook, niet dat je over 10 jaar terugkijkt en denkt ‘shit, had ik dat maar gedaan’, omdat je alles weigerde wegens je ambitieuze plannen. Of dat je je realiseert dat vriendschappen zijn verwaterd omdat je nooit tijd had om iets leuks te doen.

 

Let it go

Ik weet dat je dit waarschijnlijk al heel vaak hebt gelezen of gehoord, sorry daarvoor. Maar ik ben bloedserieus. Neem even quality time voor jezelf. Koop desnoods een vliegticket naar New York (die zijn nu trouwens best goedkoop). Dat blog, dat komt morgen wel of wanneer je weer in Nederland bent. Echt waar. De enige die wilt dat het nu gebeurt, ben jij. Als je het morgen doet, ben je nog steeds de girlboss die je nu bent, misschien nog wel meer. Je hoeft niet ergens bij te horen – in tegendeel. Zorg dat je uniek bent en erbovenuit steekt. Dat kun je alleen realiseren als je jezelf bent, alles op jouw tempo aanpakt en dus ook af en toe even alles los laat. Dan doe ik dat ook. Deal?

 


Bronnen
1. Stoffelen, A. (2019, juli 14). nederlanders willen graag ergens bij horen. Verkregen via www.volkskrant.nl: http://www.volkskrant.nl/sport/-nederlanders-willen-graag-ergens-bij-horen~a1006705/
 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge