Hummus recept met een roze twist

Hummus. Ikzelf ben er echt dol op. Meestal koop ik het in de supermarkt, maar sinds kort maak ik het zelf. Maar wist jij dat je ontzettend kunt variëren met dit hummus recept? Dat is dan ook de reden dat ik vandaag een vrij uniek hummus recept met jullie deel. Niet moeilijk, het staat zo op tafel en veel goedkoper dan de kant en klare versie in de supermarkt!

Wat is hummus?

Hummus is een soort pasta dat wordt gemaakt van kikkererwten. Omdat kikkererwten peulvruchten zijn die je goed kunt pureren, is dit een prima basis voor een glad mengsel. Maar wij gaan geen kikkerwetten gebruiken. Dat stond helaas niet in m’n kast. Wij gebruiken vandaag witte bonen die ook vol vezels zitten en ook makkelijk te pureren zijn.

Je kan er natuurlijk voor kiezen op kant en klare hummus in de winkel te kopen, maar het is toch veel leuker om het zelf te maken? Vooral omdat we hele andere ingrediënten gebruiken dan normaal.

 Benodigdheden:

500 gr rode bieten
360 gr witte bonen 
citroensap
1 eetlepel Tahin (sesampasta)
3 theelepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
Knoflookteentje

met zout en peper op smaak brengen

Staafmixer
Mengkom
Weckpotje een ander sluitbaar bakje

Voedingswaarde per 750 ml:

Calorieën: 633
Eiwitten: 49,5
Koolhydraten: 78,6
Vezels: 36

Hoe gaan we te werk?

Haal de 500 gram rode bieten uit de verpakking en zorg ervoor dat het sap niet verloren gaat. Gooi dit samen met de (uitgelekte) witte bonen in de mengkom en pureer dit met de staafmixer tot een glad mengsel.

Snijd het knoflookteentje in kleine stukjes en gooi dit samen met de paprikapoeder, tahin, olijfolie en citroensap bij het mengsel en pureer dit weer met de staafmixer. 

Breng de hummus op smaak met zout en peper.

Je kunt Hummus op verschillende manieren serveren. Denk bijvoorbeeld als spread op een wrap, dipsaus bij je rauwkost, op toastjes en gewoon op je brood als lunch. Koriander, noten en zaden passen als topping ook perfect bij dit recept.

Maar hoe gezond is deze Hummus?

Wanneer je een bakje in de winkel koopt, moet je maar eens goed op het etiket kijken. Die hummus bakjes bevatten vaak twee keer zoveel calorieën dan de hummus die jij zelf maakt. In deze rode bieten variant zitten relatief veel minder calorieën. Het lijkt toch veel, maar ik heb 750 ml gemaakt. Wanneer je dit omrekent naar 100 ml,  kom je uit op 84,4 Kcal.

hummus recept

Daarnaast zijn er zoveel verschillende soorten hummus die je kunt maken. En het is natuurlijk veel gezonder dan pindakaas of nutella op je boterham. Vind je dit nou helemaal niks en wil je gewoon de normale basis voor hummus maken? Dan kun je onderstaande ingrediënten gebruiken:

  • 300 gram kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml. Tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water

Heb jij nog een variant op hummus? Laat het mij dan vooral weten!

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge