Hotspot: The Breakfast Club

witZondag 19 juni. Je zult het niet geloven, maar de zon scheen op deze mooie zondag middag. Dit is helaas niet de zomer waar we ons ieder jaar weer zo op verheugen. Maar wanneer de zonnestralen zich wel laten zien, pak ik graag de kans om er dan ook optimaal van te genieten!

19 Juni deed ik dit samen met Roy in Amsterdam. Mijn kledingkast had hoog nodig een oppimp beurt nodig, dus besloot ik de Haarlemmermeerstraat af te struinen in de hoop wat leuke items te scoren. En tijdens het winkelen krijg je vaak honger. Nu hoefde ik niet na te denken over de plek waar ik wilde gaan eten, omdat ik graag een keer bij The Breakfast Club wilde aanschuiven. Deze hotspot zie ik wekelijks voorbij komen en heb daarnaast meerdere goede verhalen gehoord.

Arriving at The Breakfast Club

The Breakfast Club bevindt zich in het centrum van Amsterdam en staan bekend om hun heerlijke pannenkoeken. Samen met Roy kozen we een knus plekje uit in het zonnetje. Het terras zat aardig vol, waardoor we blij waren dat we zo aan konden schuiven. Het frisse windje wat we eerst voelde, was op dit plekje nergens meer te bekennen. De zon brandde in mijn nek en ik had het bloedheet. Laat ik nu net een grijs shirt aan hebben waar je alle zweetvlekjes van honderd meter ver al kunt zien. Mijn spijkerjasje bleef dus mooi aan. Gelukkig ging er net een stelletje weg aan een tafeltje onder de zonneschermen. Al sprintend kroop ik achter de tafel terwijl Roy half sjokkend met onze tassen achter me aan kwam.

The Breakfast Club

Het duurde even, maar na een kleine tien minuten werd er eindelijk gevraagd of we iets te drinken zouden willen. De serveerster die ons hielp, had een lichaam waar iedereen jaloers op zou zijn, maar mocht wat mij betreft haar lach iets meer laten zien. Maar dat ter zijde. Beide bestelde we een grote jus d’orange en kregen daarnaast een menukaart.

The Breakfast Club menu

Het menu van The Breakfast Club loopt vrij uiteen. Naast de pannekoeken zijn er de Easy Riders die tellen als licht ontbijt, zoals Granola, overnight oats en lekker overnight oats. Maar er zijn niet alleen lekkere standaard ontbijtjes die je kunt bestellen. Ook een heerlijk biefstukje of een Sloppy Joe kan voor je neus geserveerd worden.

The Breakfast Club

The Breakfast Club

The Breakfast Club food

De beroemde pannenkoeken laat ik vandaag aan me voorbij gaan, ik hou meer van hartig. Dus bestel ik na lang twijfelen een spelt broodje met mozzarella. Deze had mijn achterbuurvrouw voor haar neus geschoteld gekregen, en hij zag er groot, maar goddelijk uit. Ik was trouwens wel zo brutaal om er bacon bij te vragen, yum! Vleeseter Roy bestelde zonder twijfelen de Steak ’n Eggs.

  The Breakfast Club The Breakfast Club

Na een klein kwartiertje kwamen de volle bordjes onze kant op. En man man man, wat zag het er lekker uit. Mijn broodje was al koud, maar Roy zijn steak koelde ook snel af na alle kiekjes die geschoten moesten worden. Na een paar minuten kon er eindelijk gegeten worden. Roy had binnen een poep en een scheet zijn bordje leeg en likte de jus van de steak nog net niet van zijn bordje.

Hoewel ik altijd een kaasfreak ben en er niet genoeg kaas op mijn brood kan, was dit toch wel een beetje veel mozzarella. De overheersende smaak van de salsa verde mag de volgende keer met een iets minder dikke laag op het spelt brood gesmeerd worden. En de volgende keer heb ik liever geen haar in mijn eten. Want ja, ik vond een lange zwarte haar tussen mijn brood en de mozzarella.. Ik gooide mijn servet en bestek op mijn half opgegeten broodje. Mijn humeur stond direct op onweer en half kotsend wilde ik de rekening zo snel mogelijk op tafel hebben.

The Breakfast Club

Het duurde lang voordat iemand van het personeel doorhad dat onze borden zo goed als leeg waren en we gereed waren om te gaan. In die tijd zag ik zelfs van welk hoofd de haar mogelijk kon komen. Bah. Een andere serveerster kwam naar onze tafel en we vertelde over het geheime ingrediënt in mijn broodje. Ze reageerde geschokt en vertelde ons dat ze het binnen zou melden. Uiteindelijk werd het bordje met de rekening en twee pepermuntjes op tafel neergezet, en weg was ze. Geen sorry, excuses, noppes. Oke, weten we dat ook weer dachten we. De rekening moest binnen betaald worden.

The Breakfast Club

Er werd binnen bij de bar gevraagd of alles gesmaakt had en of we tevreden waren. Netjes vertelde we nogmaals wat ik vond in mijn eten. Ook hier reageerde ze geschokt, maar kregen we wel een excuses. Niet alleen dat, ook het bedrag van mijn lunch kwam te vervallen.

Eind oordeel

De rekening kwam uit op €29,50 voor twee personen maar hier ging mijn broodje nog vanaf waardoor het bedrag uiteindelijk op €22,- kwam. Hier zaten 2 jus d’orange bij en de Steak ’n Eggs van Roy. De sfeer was gezellig en letterlijk ieder tafeltje was omringt door tevreden klanten die genoten van hun lunch. Ga ik hier nog een keer naartoe? Ik denk het niet. Maar dat komt puur en alleen door het cadeautje in mijn broodje.

Wil je zelf een keer aanschuiven bij The Breakfast Club? Neem dan een kijk op het Haarlemmerplein in Amsterdam. Ze zijn iedere dag geopend van 08.00 tot 20.00. Reserveren is niet mogelijk.

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge