HOTSPOT: Terpentijn in Amsterdam

witHerinner jij je mijn Instagram oproep van een paar weken geleden nog? Die waarin ik wanhopig vroeg of le boyfreund en ik naar De Rollende Keukens moesten gaan of niet. Want daar wilde ik erg graag naartoe. Veel mensen reageerde onder de foto. Een overduidelijke meerderheid gaf aan dat we De Rollende Keukens een bezoekje moesten brengen. Maar toen het weer eenmaal omsloeg, besloten we dit toch niet te gaan doen. We zijn nou eenmaal van suiker.

Wel hebben we een vermakelijke dag gehad in het hartje van Amsterdam met als afsluiter een ietwat late lunch. Ons plan was om te gaan schransen bij mijn favoriete tentje Metropolitain. Maar helaas waren alle tafeltjes bezet, het zat ons niet mee.. Tot dat een paar tientallen meters verderop, ook een schattig ondergronds restaurantje zat. Terpentijn. Nog nooit gegeten, en eigenlijk ook nog nooit van gehoord.

Arriving at Terpentijn

Terpentijn bevindt zich in het centrum van Amsterdam en  zijn dagelijks geopend voor lunch, diner, streetfood en een drankje. Er worden gerechten uit de Frans-Aziatische keuken geserveerd. Op de begane grond is er de gelegenheid om te kiezen voor een lunch, brunch of een lekker drankje. Wanneer je via de trap op de eerste verdieping terecht komt, kun je daar genieten van een diner.

Voorzichtig liepen we de kleine traptreden af richting de deur waar iemand van het personeel achter de bar stond. Het verbaasde mij dat hij ons op een ietwat bekrompen manier observeerde terwijl wij de ruimte doorkeken. We zagen al snel dat ook hier alle tafeltjes bezet waren met tevreden klanten die genoten van hun maaltijd. De bar was leeg. En aangezien het buiten nog steeds niet opgeklaard was, besloten we aan de gezellige bar een kopje muntthee te bestellen in de hoop dat er in de tussentijd een tafeltje vrij kwam. Binnen een poep en een scheet trok een schattig gezinnetje hun jas aan en liepen zij de deur uit. Er werd vlug een doekje over de tafel gehaald en we konden aanschuiven met ons kopje verse muntthee.

Terpentijn menu

Waarom weet ik niet, maar ondanks dat er hier gerechten op de kaart staan uit de frans-aziatische keuken, vind ik het menu verre van origineel en zelfs een tikkeltje beperkt. Tegenwoordig kun je geen lunchroom/restaurant binnenlopen zonder dat er bij een gerecht een croissantje met jam of een acai bowl te bestellen is.  Voor een ei bij je gerecht betaal je een euro meer en er wordt de laatste tijd ook overal koriander op gepleurd.

Hotspot Terpentijn Amsterdam

Ik kijk niet verder op de menu kaart wanneer mijn oog op de Avo Sandwich valt. Omdat ik zelf een grote avocado fan ben en ik al de hele dag verlangde naar de Baguette Avo van Metropolitain, verscheen er direct een glimlachje op mijn gezicht zodra ik zag dat er hier e een soort gelijke sandwich op het menu stond. Roy koos voor de Terpentijn Burger. Dezelfde man die ons bij binnenkomst aandachtig bekeek, nam de bestelling op. Ik bestel volmondig een Avo Sandwich bij meneer. En wat denk je, de avocado’s zijn op. Veel tijd om mijn tranen te laten lopen en om na te denken over mijn B keuze kreeg ik niet, dus ik liet mijn oog snel vallen op de Club Hanoi.

Terpentijn food

Het eten stond al binnen 10 minuten voor ons neus en buiten dat het heerlijk rook, zag het er ook erg smakelijk uit. De in ingrediënten die in mijn Club Hanoi  verwerkt zaten waren: rosbief, ei, teriyaki mayonaise, taugé, little gem, komkommer, bacon en cassave. Als topping werd er een lading chips over mijn broodje gegooid, wat niet op de kaart stond. Het is dat ik een chipsmonster ben.. Roy was zelf helemaal weg van zijn burger, ondanks dat hij te vettig was en hij er nog wel vier op kon. Meestal wordt er naast zo’n burger een kleine portie friet of een salade geserveerd. Maar niet bij dit gerecht.  In deze Terpentijn Burger zaten: brioche, rode ui, little gem, teriyaki mayonaise, bacon, zoete chili en hier ook een lading chips.  Het eten zelf was verder erg lekker en ik heb ervan genoten.

 terpentijnamsterdam

  hotspotterpentijn

Nadat onze bordjes van de tafel werden meegenomen, bestelden wij beide nog een muntthee waarbij een klein spekkoekje zat. Hapje heaven.

Eind oordeel:

De sfeer zelf was warm, gezellig, en zelfs een beetje huiselijk. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door de muziek die werd afgespeeld en de tafeltjes die stuk voor stuk vol zaten met hongerige klanten. Ook zijn de muren in Terpentijn bekleed met schilderijen en brocante lampen. Je zou kunnen zeggen dat Terpentijn een aanwinst is voor onze mooie stad, met name door de gezellige sfeer en het lekkere eten. Zelf vind ik de afweging lastig. Aangezien ik de kaart vrij beperkt en niet verrassend vond en het personeel alles behalve attent bleek te zijn. Erg jammer, maar het eten heeft het goed gemaakt.

Hotspot Terpentijn Amsterdam

De rekening kwam uit op €26,00 met twee personen. Hier zaten 4 muntthee, de Terpentijn Burger en mijn Club Hanoi in. Prima te doen, al zeg ik het zelf. Zou ik hier nog een keer eten? Wellicht, maar ik zou er niet speciaal naartoe gaan.

Wil je zelf een keer bevinden hoe het is in Terpentijn? Ze zijn te vinden op het Rokin (103, 1012KM, Amsterdam) en zijn open van 11:00 – 16:00 voor lunch en van 18:00 – 01:00 voor diner. De keuken sluit om 23:00.  De bar is maandag t/m donderdag geopend van 17:00 tot 03:00. Vrijdag van 17:00 tot 04:00. Zaterdag van 12:00 tot 04:00 en zondag van 12:00 tot 03:00. Je kunt hier tot 22:00 streetfood bestellen. Reserveren doe je via deze link.

Liefs,

Kyara

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge