HOTSPOT: Pistache Café

wit

Het is alweer een tijd geleden dat ik een nieuwe toffe hotspot met jullie heb gedeeld. Vandaag mocht ik plaats nemen aan een tafeltje bij Pistache Café in Den Haag met onwijs leuke meiden!

Eens in de zoveel tijd spreek ik af met mijn lieve vriendinnetje Tirza (Instagram: @foodzbytirza). Zij stelde voor gezellig met een paar meiden een hapje te gaan eten om bij te kletsen. Samen met Tirz, Elise, Nadine en Lotta at ik vandaag bij Pistache Café en laat ik jullie meteen weten of het de moeite waard is om er ook eens langs te gaan!

Arriving at Pistache Café
Pistaché Café bevindt zich in het centrum van het mooie Den Haag en is iedere dag geopend voor ontbijt en lunch. De missie van deze lunchroom is het voorzien van clean, organic, vers en vooral lekker eten.

Samen met Tirza liep ik op mijn iets te hoge laarzen richting het café. Nadine, één vriendin van Tirza, stond ons voor de lunchroom op te wachten. Samen stappen we naar binnen en kiezen we tussen de gezellige drukte een knus plekje uit in de pistache-groen, modern ingerichte ruimte. Als drie asociale foodbloggers schuiven we direct drie tafels aan elkaar, waardoor het personeel ons ietwat eigenaardig aankeek. We lieten snel weten dat deze tafels snel gevuld zouden worden door nog twee personen.

Pistache Café

We bestelde iets te drinken terwijl we wachtten op Elise en Lotta.

Pistache Café menu
Lotta is intussen ook aangeschoven en we besluiten met zijn vieren alvast iets lekkers te bestellen.  De menukaart varieert van Homemade Granola en Acai Bowls naar een Bagel met gerookte zalm en een Geroosterde Bieten Salade. En aangezien ik alles lust en wil uitproberen, is de keuze altijd lastig. Uiteindelijk besteld deze saaie doos toch een standaard bruine bol met avocado, rucola, pistache noten en een zacht gekookt eitje. Klinkt onwijs simpel, maar het smaakte lekkerder dan het eruit zag!

Pistache Café

Omdat de klok nog geen twaalf uur had geslagen, konden Tirza, Lotta en Nadine zonder schaamte nog een heerlijk ontbijt bestellen. Uiteindelijk werden dit twee keer de Zoete Aardappel Pannenkoeken en één keer de Pompoen Wafels. Ik kreeg al snel spijt van mijn keuze..

Nadat wij onze bestelling door hadden gegeven aan iemand van de bediening, kwam Elise binnen lopen. Zij bestelde snel nog de Roasted Pumpkin Salad.

Pistache café food
In tegenstelling tot onze warme dranken, duurde het erg lang voordat we onze gerechten kregen. Tirza haar buik begon nog net geen walvis geluiden te maken, en bij mij stroomde het kwijl bijna uit m’n mond. Gelukkig hadden we genoeg gespreksstof om de tijd de doden en konden we de honger even stillen met een klein kokoskoekje die samen bij onze koffie en thee werd geserveerd.

Na een tijdje stond het onwijs lekker ruikende eten voor ons neus. Het rook niet alleen lekker, maar het was ook zeker een lust voor het oog. En wij zouden geen foodbloggers zijn als wij onze camera niet mee hadden genomen en ruim de tijd namen voor een uitgebreide fotosessie. Gelukkig kon ons eten niet afkoelen.

Pistache Café

We waren intens gelukkig op het moment dat ons bestek gepakt kon worden en het tijd was om aan te vallen. Wel moet ik zeggen dat de pannenkoeken en wafels in hele kleine porties werden geserveerd (zie afbeelding). Mijn avocado sandwich was voor mij op dat moment precies voldoende. Elise kreeg haar pompoen salade pas toen wij uitgegeten waren, deze zag er behoorlijk goed uit!

Eind oordeel
De sfeer was bij binnenkomst al warm en gezellig. De lunchroom is modern ingericht en er is genoeg zit plaats voor circa twintig personen. Bijna ieder tafeltje werd bezet door tevreden klanten die genoten van hun maaltijden, dat zegt ook wel wat.

Pistache Café is zeker een hotspot die perfect past in het drukke centrum van Den Haag. Wel vond ik de bediening ietwat onprofessioneel, maar dat ter zijde. Het eten was erg lekker, maar de porties waren wat mij betreft te klein. Hoewel het weer misschien een beetje tegenzit, kun je toch de kans grijpen om wat zonnestralen mee te pakken op het terras aan de overkant van het Pistache Café!

De rekening kwam per persoon ongeveer uit op een tientje, wat voor een lekker broodje en warm drankje goed te doen is.

Contact
Wil je zelf een kijkje nemen in deze hippe hotspot? Hieronder vind je de openingstijden en het adres.

  • maandag tot en met donderdag   08.00-18.00
  • vrijdag tot en met zondag       08.00-19.00
Prinsenstraat 134
Den Haag

Telefoon: 070 362 6210
Website: www.pistachecafe.nl
Reserveren is helaas niet mogelijk

Wil je toch meer hotspots in Amsterdam ontdekken? Lees dan deze blog!

 

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge