Hoe wordt je sneller bruin?

witOp dit moment mag ik al vier dagen genieten van het felle zonnetje in het prachtige Mallorca. Hier kom ik ieder jaar terug, om mijn lieve familie weer te zien. Mijn vader is hier geboren en getogen, waardoor ik automatisch een halfbloedje ben. En dat telt voor mij zeker mee wanneer ik lig te bakken op het strand..

Alles lijkt perfect in de zomer. Ons haar wordt lichter en onze huid wordt donkerder. En we willen natuurlijk allemaal een prachtige bruine tint mee naar huis nemen. Maar hoe wordt je sneller bruin?

Hoe wordt je sneller bruin?

Hoe wordt je sneller bruin?

 

Scrubben

Voordat je de zon op gaat zoeken, is het scrubben van de huid een goede manier om sneller en langer te genieten van een bruine tint. Hierdoor worden de dode huidcellen van je lichaam ”afgepoetst” waardoor de uv straling beter kan doordringen in de huid. Je wordt hierdoor niet sneller bruin, maar het blijft ook langer!

Plaats

Je zult sneller bruin worden wanneer je je omgeeft tussen zand en sneeuw of wanneer je aan het water ligt, dan wanneer je in het park of bos van de zon geniet. Dit komt door de weerkaatsing van de UV straling.

Zelf koop ik altijd een luchtbedje en ben ik de hele dag in het water te vinden. Ik neem mijn zonnebrandcrème mee, een flesje water en lig de hele dag aan een boei!

Tomaat en wortel

Jazeker. Tomaten en wortelen kunnen hun steentje bijdragen in het bruiningsproces. Hierin zit het stofje caroteen die ervoor zorgt dat de huid een lichtbruine tint krijgt. Je moet in dit geval wel een shit load aan wortelen en tomaten eten. Denk aan twee grote glazen wortelsap en nog wat rauwe wortels om te knagen.

Beweeg

Wil je mooi egaal bruin worden en geen plekje overslaan? Zorg er dan voor dat je beweegt. Pak de tennisbatjes, een volleybal of de frisbee erbij. De zon komt door het bewegen op meerdere plekken dan wanneer je stil ligt op je handdoek. En daarnaast kun je ook bewegen in het water, waardoor je lichaam door de weerkaatsing dubbel zoveel zonlicht krijgt!

Hoe wordt je sneller bruin?

Olie

Hierbij bedoel ik absoluut geen olijfolie, nee! Er zijn serieus mensen die zich insmeren met deze olie, maar dit is ontzettend slecht voor de huid omdat er geen bescherming in zit. Er zijn tegenwoordig erg goede zonnebrand oliën te vinden bij het kruitvat of bij de Etos.

Mijn favoriete zonnebrandcrème:

Hoe wordt je sneller bruin? Hoe wordt je sneller bruin?

Let op

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste op het gebied van zonnen. Probeer daarom nooit onbeschermd de zon in te gaan aangezien je hier lelijk van kunt verbranden of zelfs huidziektes aan over kunt houden. Zorg daarom altijd voor een goede zon bescherming. Hieronder staan nog een paar tips waarop je kunt letten om zo goed mogelijk beschermd van de zon te kunnen genieten.

Zonnebrand kan over de datum raken

Ja, dit is zeker mogelijk. Zonnebrandcrème is meestal maar een jaar houdbaar. De factor kan door zonlicht achteruit gaan. Bewaar de crème daarom op een donkere en koele plek.

Altijd smeren

Wanneer je denkt dat je niet snel verbrand, en daarom geen zonnebrandcrème hoeft te gebruiken, heb je het mis. Je moet altijd smeren wanneer je je blootstelt aan de zon. Alleen de mensen met een huidtype 50 hoeven niet te smeren.

Smeer vaker

Wanneer je de hele dag in de zon zit, is een keer per dag smeren is niet genoeg. Er wordt daarom aangeraden om om de twee uur de zonnebrandcrème er weer bij te pakken.

Bruin worden in de schaduw

Door de weerkaatsing van zand, sneeuw, water en voorwerpen kun je ook in de schaduw bruin worden. Dus zelfs onder bomen of onder de parasol wordt je bruin.

Aftersun

Smeer aftersun om je huid te hydrateren. Doe je dit niet, dan is er een grote kans dat je huid uitdroogt, het zijn elasticiteit verliest en kleine rimpeltjes krijgt.  Hierdoor zorg je er al voor dat je bruine kleurtje langer blijft. Maar er zijn ook speciale aftersun producten die er echt voor zorgen dat de bruine kleur lang blijft zitten.

Benieuwd naar jouw huidtype? Klik dan hier.

En tenslotte, accepteer dat je niet bruiner wordt als je een lichte huid hebt. Het is niet het einde van de wereld. Thank god dat er nog zelfbruiningscrèmes en zonnebanken bestaan!

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge