Hoe start je een webshop? | Tips voor het beginnen van een webwinkel

hoe start je een webshop?

Iedere week publiceer ik een nieuw artikel waarin ik mijn handige blogtips met jullie deel. In deze post geef ik mijn tips om te beginnen met een webwinkel. Want hoe start je een webshop? De tips die ik geef kunnen je wellicht helpen wanneer je er zelf even niet uit komt. Er zijn namelijk zoveel zaken waar je rekening mee moet houden!

Ondernemer wordt je helaas niet in een dag. Er gaan veel zaken aan vooraf die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het registreren bij de KVK, een domeinnaam verzinnen en registreren en daarnaast ook een goed software bedrijf aan de haak slaan. Het valt allemaal niet mee. En dat is dan ook de reden dat ik vandaag deze tips met jullie deel. Zelf heb ik twintig weken stage gelopen bij Jan & Juup, de webshop van mijn moeder en tante. In 2011, na een paar maanden voorbereiding, ging de webwinkel van mijn moeder en tante ‘open’. Maar de dag nadat de eerste klant van Jan & Juup een bestelling plaatste, overleed mijn moeder. Sindsdien regelt mijn tante alles zelf en mocht ik haar tijdens mijn stageperiode helpen bij alles wat er bij het onderhouden van een webshop komt kijken.

 

Hoe start je een webshop?

 

1 | Wat ga je aanbieden?

Misschien ben je al een ondernemer, heb je al een voorraad aan producten maar weet je niet hoe je moet beginnen met een webshop. Of wellicht ben je nog helemaal nieuw en moet er nog een heel ondernemingsplan gemaakt worden. Want heb je de markt al bestudeerd? Weet je wat je wilt gaan verkopen, wie is je doelgroep en hoeveel budget is er vrij om te investeren? Denk bijvoorbeeld ook ook aan de verpakkingen. Want hoe ga je producten versturen naar de klanten? Neem deze punten mee wanneer je een ondernemingsplan maakt, wat ik trouwens zeker weten aanbeveel!

 

2 | Kies een geschikt software bedrijf

Als starter is het onwijs lastig om een keuze te maken tussen alle softwarebedrijven die aangeboden worden op het internet. Zelf snap ik het wanneer je door de bomen het bos even niet meer ziet. Maar toch zul je een keuze moeten maken. Een geschikt software bedrijf is namelijk echt een must.

Denk bijvoorbeeld aan Lightspeed. Dit webwinkel software bedrijf is er een dat een totaaloplossing biedt als SaaS (software as a service). Website, betaalsysteem, rapportagetools en marketing en een volledig orderbeheer. Je hebt een software bedrijf nodig die jou helpt om de webshop tot een succes te maken zodat jij je kunt richten op de verkoop van producten.

 

3 | Veelgemaakte fouten

Promotie
Als je het mij vraagt is promotie alles, vooral op social media. Maak gratis een facebook -en Instagram pagina aan en  post hier alles op. Werk samen met mensen die invloed hebben op jouw doelgroep. Wanneer je bijvoorbeeld shirts verkoopt om in te sporten, kun je op Instagram personen zoeken met een fitness account met veel volgers. Denk hierbij aan een post met het shirt aan of een winactie.

Ken je doelgroep
Wat verkoop je en wie zou dat graag willen hebben? Kijk bijvoorbeeld op forums om te zien waar de doelgroep behoefte aan heeft en speel hierop in.

Productomschrijving en productafbeeldingen
Je wilt natuurlijk dat de website wel iets moois uitstraalt. Dan kun je het beste beginnen (na de lay-out) met de productomschrijving en de productafbeeldingen. Probeer zoveel mogelijk SEO vriendelijke woorden te gebruiken in de omschrijving zodat je beter gevonden wordt in de resultaten van Google.

 

Er zijn onwijs veel verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je wilt gaan starten met een webshop. Maar het belangrijkste is dat je start wanneer je een goed uitgeschreven ondernemingsplan bij de hand hebt. Dat de visie en missie duidelijk zijn en jij er een goed gevoel over hebt. Zorg ervoor dat je alles hebt onderzocht en je niet voor onverwachte verassingen komt te staan!

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Speedlight.

Meer blogtips lees je hier!

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op InstagramFacebookBloglovin en YouTube

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge