Hoe krijg je meer volgers op social media?

Iedere woensdag ochtend publiceer ik een nieuw artikel waarin ik mijn blogtips met jullie deel. In deze blogpost deel ik de tips die iedere social media freak wilt weten. Want ja, hoe krijg je meer volgers op social media?

Veel volgers op social media hebben is niet alleen leuk, maar je hebt er ook nog iets aan wanneer je meer zoekverkeer wilt genereren naar een website of blog. Of je het nu wilt of niet, onbewust bouw je een band op met de lezers die graag op jouw website de nieuwste artikelen willen lezen. Daarnaast zit er vaak een groep mensen tussen jouw volgers die voor terugkomend verkeer zorgen. En laat ik duidelijk zijn, volgers en likes zijn natuurlijk niet alles. Maar het is zeker leuk wanneer je ze krijgt!

 

Hoe krijg je meer volgers?

1 | Zet niet in op één paard

Natuurlijk hoef je je niet te registreren bij twintig verschillende social media kanalen, maar ik raad het zeker aan om op minstens drie verschillende platformen actief te zijn. Want wat gebeurd er als je alleen Instagram gebruikt en dit net als Hyves in eens in elkaar zakt? Tja, dan kan je opnieuw beginnen..

Op die verschillende platformen kun je volgers doorverwijzen naar een ander kanaal zodat zij je daarop ook gaan volgen of abonneren Zelf gebruik ik Instagram, Facebook, Youtube, Bloglovin en Pinterest en probeer ik daarop mijn bereik op te bouwen. Maar twitter, Linkedin, Tumblr en Snapchat kun je natuurlijk ook inzetten voor meer bereik.

 

2 | Ken je doelgroep

Waar schrijf je over, welk thema hebben jouw foto’s en wat vinden jouw volgers leuk om te zien én om te lezen? Natuurlijk is de kans groter dat nieuwe mensen je gaan volgen wanneer zij zich aangetrokken voelen tot de foto’s. Niet als je de switch van een Instagram account waarop je recepten deelt, daarna alleen maar fashion, na een paar weken over mama zijn en daarna weer over sport. Dat werkt natuurlijk niet!

 

3 | Wanneer zijn mijn volgers online?

Een goede timing is alles, ook op social media. Wanneer je een Facebook pagina hebt, kun je daar én ook op het gelinkte Instagram account zien wanneer jouw volgers online zijn. Mijn volgers zijn bijvoorbeeld het minst actief in de nacht, de ochtend én na negen uur ’s avonds.

hoe krijg je meer volgers

Ga hierom dus zeker opzoek naar de beste tijdstippen om een nieuw artikel, foto of andere update online te gooien. Je zult vanzelf merken dat dit meer bereik, volgers én likes met zich meebrengt.

 

4 | Band creëren

Als blogger zijnde zijn eerlijkheid en positiviteit twee eigenschappen die het zeker waard zijn om over te brengen op social media. Wanneer je dagelijks content post en je onder de foto een leuke caption neerzet, zul je ook reacties vol enthousiasme terug krijgen. Het is niet erg om open en eerlijk te zijn over de dingen die je voelt en meemaakt,  en het is ook prima om even te vermelden dat je niet zo lekker in je vel zit.

De volgers die je hebt volgen jou om jou. Ze vinden het leuk om te weten hoe het met je gaat, welke dingen je leuk vind en hoe je echt bent als persoon. Mensen hebben het namelijk snel door wanneer je je anders voordoet dan je eigenlijk bent.

 

5 | Interactie

Hoe krijg je meer volgers? Door interactie natuurlijk! Wist je dat bijna ieder social media kanaal tegenwoordig een algoritme heeft waar je u tegen zegt? Wanneer je iets post komt het namelijk niet meer automatisch in iedere tijdlijn bovenaan te staan. Alleen bij volgers die vaker berichten van jou liken en hier ook op reageren, zien een nieuwe update of post sneller dan iemand anders.

Doormiddel van goede interactie met volgers en lezers kun je het nieuwe algoritme verslaan. Reageer daarom op de reacties en vragen die je krijgt, stuur een bericht terug als je deze ontvangt en roep ook reacties op. Stel leuke vragen!

 

6 | Winacties

hoe krijg je meer volgers

Bedank je volgers ook eens in de zoveel tijd met een leuke winactie. Je bent al snel interessant voor bedrijven wanneer je hier en daar al aardig wat bereik hebt opgebouwd. Heb je een leuk idee om iets weg te geven onder je volgers, dan kun je gerust een email sturen naar een bedrijf voor een leuke samenwerking!

 

7 | Hashtags en taggen

Hashtags kunnen je goed helpen om nieuwe volgers te verzamelen en zodat een specifieke doelgroep je goed kan vinden. Zolang je wel hashtags gebruikt die bij de posts passen. Gebruik geen hashtags zoals #likeforlike #follow4follow en dat soort onzin. Maar wanneer je een foto van een nieuw recept post kun je er bijvoorbeeld #food en #recipe bij plaatsen.

Post je een foto met verschillende merken, vergeet deze dan zeker niet te taggen. Je laat je volgers hierdoor niet alleen weten welke merken en producten je zelf gebruikt, maar je komt ook direct tussen de getagde foto’s van het merk zelf te staan.

 

8 | Uitgelichte afbeeldingen en titels

Het is geen ramp als je niet bezit over de beste marketing skills. Meestal helpen een goede uitgelichte afbeelding en een pakkende titel je al snel aan meer verkeer van buitenaf. Denk aan Facebook, je klikt sneller op een artikel wanneer de titel nieuwsgierigheid opwekt of je een lokkende foto voorbij ziet komen!

Met deze tips kom je hopelijk een eind op weg naar meer volgers op social media. Hoe zorg jij ervoor om meer volgers te krijgen?

Meer blogtips
1 | Hoe moet je beginnen met bloggen?
2 | 10 tips voor de beginnende blogger
3 | Hoe kies je een gratis thema op WordPress?
4 | Hoe kun je geld verdienen met bloggen?
5 | Blogstatistieken bijhouden
6 | Hoe moet je investeren in een blog?

Liefs,
Kyara Esteva

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

15 Comments

 • Reply
  Kaylee Joosten
  maart 15, 2017 at 9:12 pm

  Handige tips! Sommige van deze tips die kende ik al en andere zijn nieuw voor mij. Super tof dat je jouw tips met andere deelt.

 • Reply
  Aneta
  maart 16, 2017 at 7:29 am

  Fijne tips. Veel van deze ken ik al maar het laat je weer bewust worden van het feit dat deze belangrijk zijn voor je verkeer van social media maar je blog.

 • Reply
  MamaPlaneet
  maart 16, 2017 at 10:38 am

  Goede tips! Ben alleen wel van mening dat je een band niet perse creëer door te vertellen dat t goed met je gaat enz. Stop heel veel gevoel en karakter en in blog en je content, betrek je lezers erbij…

  • Reply
   Kyara Esteva
   maart 16, 2017 at 10:49 am

   Dankje! Als je goed leest zie je dat ik dat ook omschrijf. Wanneer je bijvoorbeeld niet lekker in je vel zit is het niet erg om dat te vermelden. 🙂

 • Reply
  irma
  maart 16, 2017 at 12:17 pm

  Bedankt voor de tips! Ik probeer ook zoveel mogelijk bij andere mensen te reageren en te taggen etc 🙂

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress
  maart 16, 2017 at 1:51 pm

  Goeie tips! Het is veel werk hè, dat bloggen en al die mensen erbij betrekken. Maar als je dan je volgers ziet groeien, is het wel de moeite waard.

  • Reply
   Kyara Esteva
   maart 16, 2017 at 3:42 pm

   Ik moet mijn reacties goedkeuren voordat ze op mijn blog komen te staan haha! Maar wat je zegt is zeker waar!

 • Reply
  Sjoukje - meergeldminderstress
  maart 16, 2017 at 1:55 pm

  Het lijkt wel of mijn reactie niet is blijven plakken, ik probeer het gewoon nog een keer. 🙂
  Goeie tips! Het is wel veel werk hè, bloggen, overal reageren… Maar het is ook wel heel leuk natuurlijk!

 • Reply
  Tiffany
  maart 16, 2017 at 2:07 pm

  Ik vind dit soort artikels altijd heel fijn om te lezen. Hele goede tips!

 • Reply
  Nathalie - Volgmama
  maart 17, 2017 at 9:28 am

  Taggen gebruik ik eigenlijk alleen op Instagram. Maak jij daar ook gebruik van op andere social media kanalen?

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge