Hoe kom je van een kater af?

Hoe kom je van een kater af? Dat wil jij wel weten he? Gelukkig heb ik jarenlange ervaring met verschillende soorten katers zodat ik hier nu mijn tips met jou kan delen!

Alcohol, de onopvallende dikmaker.  We weten allemaal dat overmatig drankgebruik eigenlijk alleen maar nadelen met zich mee brengt. Maar toch wordt dit vaak onderschat.  Een gram alcohol levert zelfs 7 kilocalorieën, terwijl koolhydraten per gram maar 4 kilocalorieën opleveren. Je zit dus al snel rond de 100/200 Kcal per glas. Nu heb je iedere maand wel een feestje waar je toch weer in de verleiding komt om een glaasje te nemen. Dat ene glaasje worden er al snel twee en ga zo maar door..

De kater komt later

Alcohol bevat veel ‘nutteloze calorieën’. Het geeft jouw lichaam geen energie of voedingsstoffen. Daarnaast zal je lichaam eerst altijd de alcohol af willen breken en ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk je lichaam verlaat, in plaats van de vitamines en mineralen opnemen en de eiwitten verteren. Dit is niet wat je wilt als je bezig bent met het opbouwen van je spiermassa of wanneer je wilt afvallen.

Na het afbreken van de alcohol zal je vast denken dat de ”echte” calorieën nu aan de beurt zijn. Maar ook na het afbreken van de alcohol moeten deze calorieën nog even wachten. Wat dacht je van de kater de volgende morgen, dit kost jouw lichaam enorm veel energie. Je zult ook snel merken dat je conditie er enorm van achteruit gaat.

 hoe kom je van een kater af?

Hoe kom je van een kater af?

Kan je niet zonder alcohol? Dan vraag je je zeker af hoe je van die kater af moet komen. Hieronder heb ik een aantal tips die de hoofdpijn en vermoeidheid wellicht de volgende keer kunnen verzachten!

Tip 1 | Begin bij binnenkomst niet meteen met een alcoholisch drankje. Neem eerst rustig een glaasje water of een sapje. En als je heel erg op de lijn wilt letten, drink daarnaast bijvoorbeeld wodka met spa rood en een citroen schijfje. Dit scheelt echt erg veel qua calorieën.

Tip 2 | Voordat je gaat stappen is het belangrijk om een goede maaltijd te nemen. De meningen over vet eten voor het stappen of gezond eten zijn nog steeds verdeeld. Ik zou zeggen, kies voor een gezondere maaltijd. Je krijgt al genoeg calorieën binnen door de alcohol.

Tip 3 | Probeer zo min mogelijk te mixen. Op het moment dat je bier, wijn, wodka en shotjes door elkaar drinkt, wordt de kans op een heftige kater al een heel stuk groter. Probeer het dus zo veel mogelijk bij een soort drank te houden.

Tip 4 | Neem naast je drankje ook nog een glaasje water. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt waardoor je weer die knallende koppijn zult krijgen. Zorg er dus voor dat je dat vochttekort aanvult door ieder uur een glaasje water te drinken.

Tip 5 | Fastfood eten na het uitgaan? Nee. Je lichaam heeft het al zwaar genoeg met al die alcohol die zo snel mogelijk het lichaam uit moet. De alcohol krijgt voorrang op de vetten waardoor deze dus opgeslagen worden en niet worden verteerd. Eet op de dag van de kater geen vettig voedsel. Probeer vochtrijke groentes en fruit te eten. Denk dan bijvoorbeeld aan cherrytomaatjes, druiven en komkommer.

Tip 6 | Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste oplossingen voor een kater. Drink veel water. En dan vooral voor het slapen gaan.  Alcohol verdrijft vocht, waardoor je een vochttekort krijgt in je lichaam. Neem voor het slapen twee grote glazen water en neem een flesje of glas mee die je naast je bed kunt zetten. De kans dat je ’s nachts wakker wordt van bijvoorbeeld de dorst is vrij groot. En omdat je dan vaak geen zin hebt om naar beneden te lopen is het handig om naast je bed iets te hebben staan. Je zult je ’s ochtends al snel iets beter voelen.

Tip 7 | Tot slot. Durf nee te zeggen. Kijk om je heen en besef hoeveel mensen er zijn die niet drinken maar het wel naar hun zin hebben en de volgende morgen geen koppijn hebben. Dat kan jij ook!

Dit zijn mijn tips voor jou om een kater tegen te houden en hem iets dragelijker te maken. Heb jij nog een goede anti-kater tip?

Liefs,
Kyara

Volg je me ook op Instagram, Facebook, Bloglovin en YouTube?

 

 

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge