Hoe kies je een gratis thema op WordPress?

Je wilt een blog starten en moet dus een template uit gaan kiezen. Maar waar moet je in vredesnaam mee beginnen? Hoe kies je een gratis thema op WordPress en waar let je op? Ik geef je graag mijn tips die jou alvast een stapje in de goede richting geven!

Hoe kies je een gratis thema op WordPress?

1  | Ga in WordPress naar Weergave in de linkerbalk en kies Thema’s. Klik bovenin het scherm op Nieuwe Toevoegen.
2 | Klik op Eigenschapfilter om verschillende filters toe te passen in jouw zoekopdracht.
3 | Klik op filters toepassen en voila, je krijgt een hele lijst met verschillende thema’s te zien voor jouw website.

Hoe kies je een gratis thema op WordPress?

Waar let je op bij het kiezen van een nieuw thema?

1 | Kijk naar andere gebruikers die het thema al eerder hebben geïnstalleerd, wat zeggen zij hierover en geven zij sterren? Daarnaast kun je ook kijken naar de weergaven waarop te zien is hoevaak het thema al is geïnstalleerd.

2 | Reageert de ontwikkelaar van het thema snel op de vragen die gesteld worden en kun je rekenen op support na het aanschaffen van het thema? Zelf heb ik een betaalde template gekozen met zes maanden support. Hierdoor kan ik aankomend halfjaar alle vragen stellen waar ik zelf niet uitkom.

3 | Hoe lang geleden is het thema bijgewerkt en is het competitief met de versie van WordPress die jij op dit moment gebruikt? Het is belangrijk dat je hier naar kijkt. Soms kan het thema problemen geven wanneer hij verouderd is.

4 | Niet geheel onbelangrijk, je wilt natuurlijk dat het thema gebruiksvriendelijk is op ieder apparaat. Dus, is het thema dat je uitgekozen hebt responsive? Tegenwoordig is het echt een musthave om responsive te zijn op tablet, desktop én mobiele telefoon.

5 | Moet je zelf de CSS induiken en allerlei codes omtoveren om de kleuren te krijgen die jij wilt, of kun je deze zelf in de customizer makkelijk aanpassen?

6 | Ben je een beginnende blogger? Kies dan eerst voor een simpel thema in plaasts van een ingewikkelde waarin je in de CSS nog allerlei dingen moet aanpassen.

7 | Last but not least, Google is je beste vriend. Als je ergens vast loopt, Google het dan en je komt in no time terecht in een forum waarin iemand anders hetzelfde probleem heeft als jij!

In het begin is het altijd even zoeken naar de juiste manier om om te gaan met WordPress en de duizenden thema’s waar je uit kunt kiezen. Hopelijk heb je iets aan deze tips. Wil je meer blogtips lezen?

Meer blogtips
10 tips voor een beginnende blogger
Hoe moet je eigenlijk beginnen met bloggen?

Liefs,

Kyara

Reacties

Reacties

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge